breaking news

Charles Jourdain treft Joshua Culibao tijdens UFC evenement op 3 oktober

August 31st, 2020 | by Marcel Dorff
Charles Jourdain treft Joshua Culibao tijdens UFC evenement op 3 oktober
UFC
0

Charles Jourdain keert op 3 oktober terug in de Octagon. De Canadees gaat het opnemen tegen Joshua Culibao in de Featherweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. MMA Junkie wist de partij als eerste te melden.

Charles Jourdain (MMA 10-3/UFC 1-2) is een Canadese MMA vechter die na een amateur carrière van drie jaar in 2016 zijn debuut maakte bij de professionals. Jourdain werd na een overwinning al gecontracteerd door de prestigieuze Canadese TKO organisatie. Jourdain won zijn eerste vier gevechten voor de organisatie allemaal voortijdig waarna hij voor de vacante Featherweight titel mocht vechten tegen TJ Laramie. Laramie was via Unanimous Decision te sterk. Jourdain wist echter vervolgens wederom een goede streak neer te zetten van twee gevechten. Hierdoor kreeg hij een nieuwe kans om voor de titel te mogen vechten, ditmaal tegen Alex Morgan. Jourdain versloeg Morgan via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde en kroonde zich tot nieuwe Kampioen. Jourdain zou vervolgens voor de Lightweight titel vechten tegen Jesse Ronson. Echter had Ronson een huidinfectie waardoor Jourdain vocht voor de Interim Lightweight titel tegen Damien Lapilus. Jourdain won via KO in de vijfde ronde en maakte op short notice zijn debuut in de UFC tegen Desmond Green. Jourdain verloor de partij via Unanimous Decision. Vervolgens zou Jourdain het opnemen tijdens UFC Busan in December 2019 tegen Doo Ho Choi. Jourdain was de grootste underdog op de card, maar pakte via TKO in de tweede ronde de overwinning. Het leverde Jourdain de Performance of the Night bonus op. Jourdain kon zijn overwinning geen goed vervolg geven. In Juni 2020 werd in een competitief gevecht verloren via Split Decision van Andre Fili.

Embed from Getty Images

Joshua Culibao (MMA 8-1/UFC 0-1) is een Australische MMA vechter die na een amateur carrière van anderhalf jaar in 2016 zijn debuut maakte bij de professionals. Na drie overwinningen maakte hij zijn debuut bij de HEX MMA organisatie. Daar wist hij gelijk de titel te pakken door Raphael Berthet via KO in de vijfde ronde te verslaan. Culibao verdedigde de titel eenmaal en zou vervolgens losse gevechten voor verschillende organisaties vechten. Overwinningen tegen Rodolfo Marques en Josh Payne bezorgden Culibao eveneens de Diamondback FC ende Superfight MMA titel. Culibao maakte vervolgens in Februari 2020 zijn UFC debuut op short notice tegen Jalin Turner. Culibao verloor via TKO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »