breaking news

CFFC Kampioen Sean Brady maakte UFC debuut in Boston tegen Court McGee

August 29th, 2019 | by Marcel Dorff
CFFC Kampioen Sean Brady maakte UFC debuut in Boston tegen Court McGee
UFC
0

De ongeslagen Sean Brady gaat op 18 Oktober 2019 zijn debuut maken voor de UFC. Tijdens UFC on ESPN 6 in Boston, Massachusetts stuit hij op TUF 11 winnaar Court McGee in de Welterweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de TD Garden. Het gevecht werd bekend gemaakt door MMA Junkie.

Court McGee (MMA 19-8/UFC 8-7) is een man met een verhaal. De TUF 11 winnaar werd in 2005 klinisch dood verklaart nadat hij een overdosis heroïne had gebruikt. McGee moest alles opnieuw leren : praten, lopen etc. Vanaf 2006 is McGee clean en begon zijn MMA carrière. McGee deed in 2010 mee aan het elfde seizoen van TUF. Ondanks het verlies in de achtste finales kwam McGee verder in verband met een blessure van een andere vechter. McGee greep de kans met beide handen aan en wist uiteindelijk de finale te bereiken tegen Kris McCray. McGee won de finale via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde en won zodoende een contract bij de UFC. McGee kreeg voor zijn finish ook nog eens de Submission of the Night bonus. Vervolgens wist McGee twee mooie overwinningen te pakken tegen Ryan Jensen en Dongi Yang. Echter bleek 2012 vervolgens een jaar voor McGee om heel snel te vergeten. Zo werd verloren van Costa Philippou en wederom van Nick Ring (de man die hem ook al tijdens TUF 11 versloeg). Dit deed McGee besluiten een gewichtsklasse omlaag te gaan. Vanaf 2013 vocht McGee in de Middleweight divisie. McGee wist in zijn Middleweight debuut veteraan Josh Neer via Unanimous Decision te verslaan, en vervolgens ook de huidig UFC Interim Welterweight Kampioen Robert Whittaker. Echter sloot McGee 2013 alsnog in mineur af. Zo werd verloren van de sterk worstelende Ryan LaFlare via Unanimous Decision. Mede door aanhoudend blessureleed vocht McGee liefst twee jaar niet. De Amerikaan keerde pas in December 2015 terug in de Octagon tegen Marcio Alexandre Jr. Via Unanimous Decision wist McGee voor het eerst in ruim twee jaar weer een overwinning te pakken. McGee kon vervolgens in 2016 die lijn niet doortrekken. Tegen de Argentijn Santiago Ponzinibbio werd via TKO in de eerste ronde verloren. Vier maanden later revancheerde McGee zich met een overwinning tegen Dominique Steele via Unanimous Decision. Begin 2017 vocht McGee tegen Ben Saunders. Via een zeer controversiële Unanimous Decision ging de overwinning uiteindelijk naar Ben Saunders. Helaas voor McGee kon hij het tij ook niet keren in November 2017 tijdens UFC Norfolk. Sean Strickland was te sterk via Unanimous Decision. Uiteindelijk doorbrak McGee zijn losing streak van twee gevechten in Oktober 2018. Tijdens UFC Moncton werd de Dominicaan Alex Garcia via Unanimous Decision verslagen. McGee zou echter vervolgens tijdens UFC Fort Lauderdale in April 2019 net te kort komen tegen Dhiego Lima. McGee verloor via Split Decision.

Embed from Getty Images

Sean Brady (MMA 10-0/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die sinds 2014 vertoefd in het Pro-MMA. De zeer getalenteerde Brady wordt al jaren in het regionale Amerikaanse circuit gezien als een supertalent. Brady begon zijn carrière bij het gerenommeerde CFFC. Daar groeide Brady uit tot een van de absolute sterkhouders. Brady won zijn eerste vijf gevechten voor de organisatie waaronder zijn gevecht tegen Chauncey Foxworth via KO binnen een minuut. Dat gevecht leverde hem een titelgevecht op tegen Tanner Saraceno in Mei 2017. Brady won het gevecht via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Brady verdedigde vervolgens zijn titel tegen Mike Jones, en won eveneens van voormalig UFC vechter Colton Smith. Brady maakte vervolgens een uitstapje naar de LFA organisatie waar hij tijdens het Main Event won van Gilbert Urbina. In Februari 2019 keerde Brady terug bij de CFFC organisatie en verdedigde hij zijn titel met succes tegen Taj-Abdul Hakim via TKO in de vierde ronde. Brady kreeg vervolgens een contract bij de UFC aangeboden en zal tijdens UFC Boston zijn debuut maken.

Afbeeldingsresultaat voor sean brady mma

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »