breaking news

CFFC kampioen Pat Sabatini tekent bij de UFC, treft Rafael Alves volgende week zaterdag in Las Vegas

February 12th, 2021 | by Marcel Dorff
CFFC kampioen Pat Sabatini tekent bij de UFC, treft Rafael Alves volgende week zaterdag in Las Vegas
UFC
0

CFFC Featherweight kampioen Pat Sabatini heeft bij de UFC getekend. De talentvolle vechter maakt volgende week zaterdag zijn promotionele debuut op short notice tegen Rafael Alves. Alves zat zonder tegenstander nadat Mike Trizano geblesseerd moest afzeggen. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas, Nevada.

Rafael Alves (MMA 19-9/UFC 0-0) is een Braziliaanse MMA vechter die in 2007 op 17 jarige leeftijd al zijn MMA debuut maakte. Alves vocht uiteraard vooral in Brazilië tijdens zijn begin periode als professional. Daar wist hij een record op te bouwen van 12-6. Uiteindelijk kwam Alves in 2015 naar de Verenigde Staten. Daar had hij een moeilijke periode met slechts twee overwinningen in vijf partijen. Vervolgens werd Alves opgepikt door de Combate Americas organisatie. Alves won zijn partij tegen Rudy Morales, maar zou vervolgens bij de Titan FC organisatie tekenen. Zowel Guilherme Miranda als Beibit Nazarov werden verslagen. Hierdoor mocht Alves in April 2019 voor de Interim titel vechten tegen Felipe Douglas. Alves won de partij via TKO in de tweede ronde. Mede hierdoor mocht de Braziliaan meedoen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Alves nam het op tegen de Mexicaan Alejandro Flores. In een sterke performance wist Alves zijn tegenstander via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde te verslaan. Alves kreeg van White het gewilde UFC contract. De Braziliaan werd tijdens zijn eerste UFC partij gematcht tegen Mike Trizano in Februari 2021. Echter moest Trizano zich geblesseerd terugtrekken en werd vervangen door CFFC kampioen Pat Sabatini.

Embed from Getty Images

Pat Sabatini (MMA 13-3/UFC 0-0) maakte na een ongeslagen amateur carrière in 2014 de overstap naar de professionals. Sabatini won zes van zijn eerste zeven partijen en mocht in 2017 vechten voor de vacante CFFC Featherweight titel tegen John de Jesus. Sabatini won de partij binnen 50 seconden via een Heel Hook Submission en was de nieuwe kampioen. Sabatini verdedigde de titel vervolgens driemaal en werd in verband gebracht met een overstap naar de UFC. Echter moest hij daarvoor eerst winnen van James Gonzalez. Sabatini verloor binnen een minuut nadat Gonzalez zijn arm brak. Zeven maanden later keerde Sabatini alweer terug in de CFFC kooi. Daar pakte hij een KO overwinning in de eerste ronde tegen Jordan Titoni. Mede doordat Gonzalez terugkeerde naar de Bantamweight divisie vocht Sabatini in December 2020 voor de vacante Featherweight titel tegen Jesse Stirn. Sabatini won zijn titel terug via een Armbar Submission in de tweede ronde. In Februari 2021 tekende Sabatini dan eindelijk toch bij de UFC.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »