breaking news

CFFC kampioen Jeremiah Wells pakt short notice partij aanstaande zaterdag tegen Miguel Baeza

September 15th, 2020 | by Redactie
CFFC kampioen Jeremiah Wells pakt short notice partij aanstaande zaterdag tegen Miguel Baeza
UFC
0

CFFC Welterweight kampioen Jeremiah Wells zal aanstaande zaterdag zijn UFC debuut gaan maken. De Amerikaan werd vorige week van zijn titelgevecht gehaald bij de CFFC organisatie omdat hij “in onderhandeling was met een grote organisatie”. Dit blijkt dus de UFC te zijn. Wells vervangt de geblesseerd Mickey Gall en treft het ongeslagen toptalent Miguel Baeza in het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. De partij zal plaatsvinden in de Welterweight divisie. AG Fight meldde de verandering, wij kunnen de partij bevestigen.

Miguel Baeza (MMA 9-0/UFC 2-0) begon zijn Pro-MMA carrière in 2015 nadat hij zijn amateur carrière ongeslagen had afgesloten. Baeza won zijn Pro debuut via TKO in de eerste ronde van John McDonald en tekende vervolgens een contract bij Titan FC. Ook daar wist Baeza zijn gevecht te winnen via TKO in de eerste ronde. Echter bleef het bij dit ene gevecht voor de organisatie. Baeza tekende vervolgens een contract bij de Fight Time organisatie waar hij alle drie zijn partijen wist te winnen. Nadat hij ook in December 2018 bij de XFN organisatie zijn gevecht won kreeg hij de kans om tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series een UFC contract te verdienen. Baeza zou vechten tegen Ramiz Brahimaj echter zou Brahimaj zich moeten afmelden in verband met een blessure. Baeza nam het op tegen Victor Reyna en overtuigde Dana White door via een dominante Unanimous Decision te winnen. Hierdoor kreeg Baeza een UFC contract. Baeza debuteerde vervolgens tijdens UFC Tampa in Oktober 2019 tegen Hector Aldana. Baeza had weinig moeite met de Mexicaan en won in de tweede ronde via TKO. Baeza zou het vervolgens opnemen tegen Matt Brown tijdens UFC Columbus in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. De partij werd opnieuw ingepland in Mei 2020. Na een moeilijk begin wist Baeza de partij in de tweede ronde binnen 18 seconden te beslissen via KO. Baeza kreeg de Performance of the Night bonus voor deze prestatie. Baeza zou het vervolgens in September 2020 gaan opnemen tegen Mickey Gall. Echter moest Gall zich terugtrekken met een blessure en werd promotionele nieuwkomer Jeremiah Wells de tegenstander.

Embed from Getty Images

Jeremiah Wells (MMA 8-2-1/UFC 0-0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele debuut maakte in 2012. Na twee overwinningen bij de PA Cage Fight organisatie tekende Wells een contract bij CFFC. Daar imponeerde hij tijdens zijn debuut met een overwinning tegen Bradley Desir. Hierdoor mocht hij gelijk voor de titel vechten tegen Manny Walo. Wells verloor via Unanimous Decision. Na vervolgens een Draw gevochten te hebben tekende Wells bij de CES MMA organisatie. Daar wist Wells met overwinningen op Gary Balletto Jr. en UFC veteraan Jon Manley een titleshot af te dwingen tegen Jason Norwood. Wells won via Unanimous Decision en pakte de titel. Echter raakte hij hem tijdens zijn eerste verdediging gelijk kwijt aan Vinicius de Jesus. Wells keerde terug bij de CFFC organisatie. En na een KO overwinning tegen Mumia Abu Dey Ali mocht hij voor de vacante titel vechten tegen Marco Smallman. Ditmaal pakte Wells wel de CFFC titel door Smallman via Rear Naked Choke Submission te verslaan. Wells stond vervolgens tweemaal gepland om zijn titel te verdedigen. Echter kwam dit er niet van. De Amerikaan tekende in September 2020 bij de UFC.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »