breaking news

Cedric Doumbe vs Jimmy Vienot nieuw main event voor GLORY 60

October 16th, 2018 | by Stefan Van Erp
Cedric Doumbe vs Jimmy Vienot nieuw main event voor GLORY 60
GLORY
0

GLORY 60 in Lyon heeft een nieuw main event. Zoals wij eerder aangaven heeft Harut Grigorian zich geblesseerd teruggetrokken en moest de promotie op zoek naar een vervanger. Deze is gevonden in de 23-jarige Jimmy Vienot. Dit gevecht zal niet voor een interim titel zijn en over 3 ronden gevochten worden. 

Powered by Aiki Budo.

Cédric Doumbé debuteerde voor GLORY in 2015 tegen Yoann Kongolo. Hij verloor deze partij via een Unanimous Decision. Daarna nam hij het op tegen Murthel Groenhart. Deze wist hij winnend af te sluiten via een Unanimous Decision. GLORY vond Doumbe rijp voor een titelgevecht en dit gevecht kwam er dus in december 2016 tijdens GLORY 36 in Oberhausen. Doumbe won en verdedigde daarna zijn titel succesvol in een rematch tegen Yoann Kongolo tijdens GLORY 39 in Brussel. Daarna nam Doumbe het op tegen Holzken in een rematch voor eigen publiek in Parijs. Wederom was de jury niet unaniem en ging de Split Decision overwinning na de volle 5 ronden naar Doumbé. Vervolgens was het aan Murthel Groenhart om voor de titel tegen Doumbé te vechten. In een spannende rematch wist Groenhart via een Split Decision aan het langste eind te trekken en was Doumbé zijn titel dus kwijt. Waar velen misschien een rematch hadden verwacht toverde GLORY een konijn in de vorm van Yohan Lidon uit de hoge hoed. Deze partij werd gevochten in Lyon tijdens GLORY 47 en werd vrij eenvoudig gewonnen door Doumbé via een Unanimous Decision. Vervolgens nam Doumbé het op tegen een van de andere toptalenten uit de divisie. Alim Nabiyev staat net als Doumbé bekend om zijn gevoel voor show. Dit bleek ook in de partij tijdens GLORY 51 in Rotterdam. Doumbé had het moeilijk en verloor via een split decision waardoor een titelgevecht wat verder uit zicht is geraakt. Doumbé nam het vervolgens op tegen Thongchai tijdens GLORY 53 in Lille. Doumbé was snel klaar en sloeg Thongchai binnen een minuut KO. Ook met Scheinson was Doumbé vrij snel klaar. Tijdens GLORY 55 in New York versloeg hij de Argentijn in de tweede ronde op indrukwekkende manier.

Jimmy Vienot  maakte oktober vorig jaar in Lyon zijn debuut voor de promotie. Hij nam het voor eigen publiek op tegen rising star Alim Nabyev en verloor nipt via een Split Decision. De slechts 22-jarige Vienot vocht sinds 2013 inmiddels al 71 professionele partijen en wist er hiervan 58 te winnen. Echter zit hij op dit moment in een mindere fase van zijn carriere. Zo verloor hij zijn laatste 6 partijen op Decision. Zijn laatste partij vocht Vienot tijdens GLORY 51 in Rotterdam. Hij stond in de halve finale tegenover Eyevan Danenberg en verloor. Aanvankelijk zou Vienot vechten tegen Dmitrii Menshikov. Deze tegenstander maakt dus plaats voor de voormalig Welteriweight kampioen, Cedric Doumbé.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »