breaking news

Cédric Doumbé vs. Alim Nabiyev tijdens GLORY Rotterdam

January 15th, 2018 | by Stefan Van Erp
Cédric Doumbé vs. Alim Nabiyev tijdens GLORY Rotterdam
GLORY
0

Voormalig GLORY Welterweight kampioen Cédric Doumbé gaat zijn opwachting maken tijdens GLORY 51 in Rotterdam op 3 maart aanstaande. Hij neemt het daar op tegen toptalent Alim Nabiyev die onlangs Nieky Holzken versloeg. Het is zeer aannemelijk dat de winnaar van deze partij het op gaat nemen tegen de winnaar van Groenhart vs. Grigorian voor de titel. 

Alim Nabiyev (KKB 46-6/ GLORY 2-0) is een 23-jarige Azerbeidjaans-Russische-Oekraïense vechter en traint momenteel in Rusland. Nabiyev kan zich beroepen op een CV dat onder meer de IFMA-, WMF- en WMC-wereldtitels en overwinningen op Yohan Lidon, Jamie Bates en Chad Sugden bevat. Nabiyev heeft van zijn 46 professionele overwinningen er 21 weten te winnen via KO/TKO. In zijn eerste partij voor GLORY wist Nabiyev winnend af te sluiten tegen de Fransman Jimmy Vienot via Split Decision. Daarna nam Nabiyev het op tegen Nieky Holzken tijdens GLORY 49 in Rotterdam. In een attractieve partij wist Nabiyev de overwinning naar zich toe te slepen via een Decision. Tijdens de mediascrum na GLORY Rotterdam gaf Nabiyev aan klaar zijn voor de titel te vechten.

Check hier de mediascrum met Alim Nabiyev: 

Cédric Doumbé (66-6-1/GLORY 5-2) debuteerde voor GLORY in 2015 tegen Yoann Kongolo. Hij verloor deze partij via een Unanimous Decision. Daarna nam hij het op tegen Murthel Groenhart. Deze wist hij winnend af te sluiten via een Unanimous Decision. GLORY vond Doumbe rijp voor een titelgevecht en dit gevecht kwam er dus in december 2016 tijdens GLORY 36 in Oberhausen. Doumbe won en verdedigde daarna zijn titel succesvol in een rematch tegen Yoann Kongolo tijdens GLORY 39 in Brussel. Daarna nam Doumbe het op tegen Holzken in een rematch voor eigen publiek in Parijs. Wederom was de jury niet unaniem en ging de Split Decision overwinning na de volle 5 ronden naar Doumbé. Vervolgens was het aan Murthel Groenhart om voor de titel tegen Doumbé te vechten. In een spannende rematch wist Groenhart via een Split Decision aan het langste eind te trekken en was Doumbé zijn titel dus kwijt. Waar velen misschien een rematch hadden verwacht toverde GLORY een konijn in de vorm van Yohan Lidon uit de hoge hoed. Deze partij werd gevochten in Lyon tijdens GLORY 47 en werd vrij eenvoudig gewonnen door Doumbé via een Unanimous Decision.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »