breaking news

Carlos Felipe debuteert tegen Sergey Spivak tijdens UFC 250 in São Paulo

March 6th, 2020 | by Marcel Dorff
Carlos Felipe debuteert tegen Sergey Spivak tijdens UFC 250 in São Paulo
UFC
0

Carlos Felipe heeft wederom een partij geboekt staan bij de UFC. De Braziliaan zou al tweemaal eerder zijn UFC debuut maken, maar USADA & visumproblemen weerhielden hem hiervan. Ditmaal zal de ongeslagen Braziliaan zijn opwachting gaan maken op 9 mei 2020 tijdens UFC 250 in São Paulo, Brazilië. Hij gaat het opnemen tegen Sergey Spivak in de Heavyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Ginasio do Ibirapuera in de Heavyweight divisie. Felipe maakte zelf de partij wereldkundig via Social Media.

Carlos Felipe (MMA 8-0/UFC 0-0) in Brazilië beter bekend onder de naam ”Carlos Boi” tekende eerder dit jaar een UFC contract. De ongeslagen Heavyweight die traint bij Life MMA begon zijn Pro-MMA carrière in 2014. Felipe heeft een record van acht overwinningen en geen verliespartijen. De Braziliaan wist van die acht overwinningen er zes voortijdig te beslissen, allen via KO. Tijdens zijn laatste partij voor de Qualify Combat organisatie wist ”Boi” de Heavyweight titel te pakken. Felipe vocht tot dusver zijn hele carrière in Brazilië, en zou vervolgens in eigen land voor de UFC zijn debuut maken in Oktober 2017 tegen Christopher Colombo. Echter werd Felipe door USADA positief getest op verboden middelen. De Braziliaan werd van zijn UFC contract ontheven en twee jaar geschorst. Echter heeft de UFC hem inmiddels weer in genade aangenomen en zal hij alsnog zijn UFC debuut gaan maken. Dit debuut zou eigenlijk plaatsvinden tijdens UFC Columbus in Maart 2020. Echter moest Felipe in verband met visumproblemen zich terugtrekken.

Afbeeldingsresultaat voor carlos felipe

Sergey Spivak (MMA 10-2/UFC 1-2) is een Moldaviër die in 2014 op 19-jarige leeftijd zijn Pro-MMA debuut maakte. “The Polar Bear” imponeerde in zijn eerste twee jaar als professional. Spivak won vijf gevechten allemaal via finish. Hiermee trok hij de aandacht van de WWFC organisatie. In Maart 2017 maakte hij zijn debuut voor de organisatie tegen Luke Morton. Spivak had slechts veertig seconden nodig om Morton via KO te stoppen. Vervolgens mocht hij meteen voor de titel vechten tegen de ultieme MMA veteraan Travis Fulton. Spivak versloeg de man met meer dan 300(!!) MMA gevechten op zijn naam via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Spivak verdedigde de titel tweemaal. Zowel Ivo Cuk als de zeer gerespecteerde Tony Lopez werden in de eerste ronde verslagen. Spivak debuteerde vervolgens in de UFC met een ongeslagen record en een 100% finish ratio tijdens UFC Ottawa in Mei 2019 tegen Walt Harris. Spivak ging zwaar KO in de eerste ronde en was zijn ongeslagen record kwijt. Echter wist hij in zijn tweede optreden in de UFC de thuisfavoriet Tai Tuivasa te verrassen. Via een Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde won Spivak in Oktober 2019 tijdens UFC 243. Spivak kon die overwinning vier maanden later geen goed vervolg geven. Via een dominante Unanimous Decision werd verloren van de Pool Marcin Tybura.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »