breaking news

Carlos Condit vraagt UFC voor gevecht in december of januari

September 20th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

De langverwachte terugkomst van de oud interim Welterweight kampioen Carlos Condit lijkt weer een stap dichterbij. Zo liet de 33-jarige Amerikaanse vechter via social media weten weer klaar te zijn om op het canvas te strijden voor de winst. The Natural Born Killer heeft al ruim dertien maanden niet meer in de wereldberoemde Octagon gestaan. Hij verloor op 27 augustus 2016 tijdens UFC on FOX 21 van Demian Maia in Vancouver, Canada.

Carlos Condit heeft in zijn laatste zeven wedstrijden slechts twee keer gewonnen. Deze teleurstellingen lieten hem denken om zijn handschoenen aan de wilgen te hangen. Naast deze verliespartijen heeft Condit ook moeten herstellen van verschillende blessures. Zo liep hij tijdens UFC 171 een lelijke knieblessure op na een takedown poging van Tyron Woodley.

Nu lijkt het erop dat Condit weer klaar is voor de strijd. Hij vraagt de UFC om een gevecht in 2018:

In de afgelopen tijd is er veel veranderd in de Welterweight top 15. Zo staat Tyron Woodley nu aan kop en is de nieuwkomer Rafael Dos Anjos flink aan het huishuiden om kans te maken op het goud. Daarnaast staan atleten als Robbie Lawler (1) Stephen Thompson (1), Demian Maia (3) en Jorge Masvidal (4) ook aan de top. Carlos Condit is in de laatste update twee plaatsen gezakt naar de zevende plaats.

Op 30 december verwacht de organisatie groots uit te pakken met het evenement UFC 219 in de T-Mobile Arena van Las Vegas, Nevada. Wellicht zou dit een mooie gelegenheid zijn om podium te geven aan de terugkomende Carlos Condit.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »