breaking news

Carlos Condit beëindigt na 19 jaar zijn professionele MMA carrière

September 17th, 2021 | by Marcel Dorff
Carlos Condit beëindigt na 19 jaar zijn professionele MMA carrière
UFC
0

Carlos Condit gaat met pensioen. De voormalig WEC kampioen en Interim UFC kampioen hangt zijn handschoenen aan de wilgen. De Jackson-Wink MMA vechter begon zijn carrière 19 jaar geleden in 2002. Condit groeide bij de WEC uit als een van de absolute sterren van de organisatie. De Amerikaan zou bij de UFC de Interim titel pakken en verloor uiteindelijk via een controversiële Split Decision de partij om de unified belt tegen Robbie Lawler. Condit won in zijn carrière onder meer van Nick Diaz, Rory MacDonald en Thiago Alves. De 37 jarige publiekslieveling vocht zijn meest recente partij in juli jongstleden tegen Max Griffin. Condit verloor, dit blijkt dus zijn laatste partij te zijn geweest.

Lees hier een kleine beschrijving over Condit’s carrière.

Carlos Condit behoorde jaren tot de absolute top van de Welterweight divisie. Condit traint al sinds het begin van zijn carrière in zijn geboorteplaats Albuquerque, New Mexico bij JacksonWink MMA. Condit vocht in het begin van zijn carrière op regionale shows, en maakte furore bij organisaties als King of the Cage, het Hawaiïaanse Rumble on the Rock en het Japanse Pancrase alvorens hij in 2007 een contract tekende bij de WEC organisatie. Condit wist in zijn tweede gevecht voor de organisatie al de Welterweight titel te pakken door UFC veteraan John Alessio te verslaan. Condit verdedigde vervolgens de belt driemaal. Alle drie de tegenstanders werden gefinisht. De UFC implementeerde vervolgens de WEC Welterweight divisie in de eigen organisatie waardoor Condit vanaf 2009 voor de UFC uitkwam. Condit verloor echter zijn UFC debuut via een zeer close Split Decision tegen de Deen Martin Kampmann. Vervolgens herpakte Condit zich en won hij viermaal op rij. Onder meer Dan Hardy en Dong Hyun Kim werden beiden gefinisht via KO in de eerste ronde. Die laatste overwinning leverde Condit een Interim Titelgevecht op tegen voormalig Strikeforce & WEC Welterweight Kampioen Nick Diaz. Condit zou het gevecht uiteindelijk via een controversiële Split Decision winnen, en mocht zodoende om de ”echte” titel vechten tegen Kampioen Georges St.Pierre. Condit wist GSP knockdown te trappen, maar wist verder het gevecht niet te imponeren. GSP wist zodoende via Unanimous Decision zijn titel te behouden. Nadat Condit in 2013 ook via Unanimous Decision verloor van Johny Hendricks leek een nieuw titelgevecht verder weg dan ooit. Echter zou Condit zich later dat jaar wel revancheren voor zijn debuut verlies binnen de UFC. Condit versloeg Martin Kampmann via TKO in de vierde ronde en zou in 2014 vechten voor de #1 contenderspot tegen Tyron Woodley. Condit scheurde echter zijn kruisband af en scheurde ook zijn meniscus in tijdens het gevecht waardoor Woodley won via TKO.

Na een operatie kwam Condit ruim een jaar later terug tegen Thiago Alves. Condit leek herboren en versloeg de immer taaie Braziliaan via TKO in de tweede ronde. De UFC zette vervolgens een titelgevecht op tussen Welterweight Kampioen Robbie Lawler en Carlos Condit. Lawler won het gevecht via een zéér controversiële Split Decision waardoor Condit opnieuw naast de titel greep. Condit vocht vervolgens in Augustus 2016. Via Rear Naked Choke Submission vroeg in de eerste ronde was BJJ ace Demian Maia te sterk. Condit dacht eraan om met pensioen te gaan, maar keerde toch terug in de Octagon. In December 2017 nam hij het op tegen Neil Magny. Magny was de bovenliggende partij in de eerste twee rondes, en versloeg Condit via Unanimous Decision. Condit zou vervolgens vechten tijdens UFC Glendale tegen Matt Brown, echter raakte Brown geblesseerd en werd vervangen door Alex Oliveira. Oliveira won het gevecht via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Condit maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC 232 in December 2018 tegen Michael Chiesa. Condit kon niet voorkomen dat hij in de tweede ronde werd gefinisht via een Kimura Submission. Hierdoor heeft Condit nu een losing streak van vijf gevechten. Condit zou vervolgens in December 2019 vechten in Washington tegen Mickey Gall. Echter trok Condit zich terug in verband met een blessure. Uiteindelijk wist Condit in Oktober 2020 eindelijk zijn losing streak van vijf partijen te doorbreken. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Court McGee. Condit voegde daar in Januari 2021 een nieuw overwinning aan toe. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Matt Brown. Het was voor Condit voor het eerst sinds 2012 dat hij twee partijen achtereenvolgens winnend wist af te sluiten. Helaas voor Condit kon hij hier geen derde overwinning aan toevoegen. Via Unanimous Decision werd in Juli 2021 verloren van Max Griffin. Condit beëindigde in September 2021 zijn MMA carrière.

MMA DNA bedankt Carlos Condit voor al zijn partijen en wenst hem veel succes voor zijn toekomst buiten de Octagon.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »