breaking news

Carlos ”Boi” Felipe maakt UFC debuut tegen Christian Colombo in São Paulo

August 11th, 2017 | by Marcel Dorff

De Braziliaanse Combate journalist Marcelo Barone wist te melden dat de Braziliaan Carlos Felipe op 28 Oktober 2017 zijn UFC debuut zal maken. Tijdens UFC Fight Night 119 in São Paulo, Brazilië neemt de nieuwkomer het op tegen de Deen Christian Colombo. Beide mannen treffen elkaar in het Ginasio do Ibirapuera in de Heavyweight divisie. Het is niet bekend of het gevecht op de Preliminary Card of Main Card zal plaatsvinden.

Christian Colombo (MMA 8-2-1/UFC 0-1-1) maakte in 2016 zijn UFC debuut. In Hamburg vocht hij tegen de Duitse Syriër Jarjis Danho. Door een punt aftrek vanwege een illegale handeling in de eerste ronde, eindigde het gevecht in een draw. Colombo vervolgde zijn UFC carrière echter snel. In November 2016 stond hij in Brazilië tegenover de Braziliaan Luis Henrique de Oliveira. De Braziliaan bleek uiteindelijk via Guillotine Choke Submission in de derde ronde te sterk waardoor de Deen Colombo nog altijd op zijn eerste UFC overwinning moest wachten. Vervolgens stond Colombo dit jaar tweemaal gepland om het op te nemen tegen Damian Grabowski. Beide keren raakte Colombo geblesseerd waardoor hij verstek moest laten gaan. Nu keert Colombo bijna een jaar later terug in hetzelfde evenementencomplex waar hij zijn laatste MMA partij vocht.

Carlos Felipe (MMA 8-0/UFC 0-0) in Brazilië beter bekend onder de naam ”Carlos Boi” tekende eerder dit jaar een UFC contract. De ongeslagen Heavyweight die traint bij Life MMA begon zijn Pro-MMA carrière in 2014. Felipe heeft een record van acht overwinningen en geen verliespartijen. De Braziliaan wist van die acht overwinningen er zes voortijdig te beslissen, allen via KO. Tijdens zijn laatste partij voor de Qualify Combat organisatie wist ”Boi” de Heavyweight titel te pakken. Felipe vocht tot dusver zijn hele carrière in Brazilië, en zal dus nu ook in zijn eigen land voor de UFC zijn debuut maken.

Comments are closed.

Translate »