breaking news

Carlo Pedersoli Jr. pakt short notice gevecht tegen Alex Oliveira in São Paulo

August 24th, 2018 | by Marcel Dorff
Carlo Pedersoli Jr. pakt short notice gevecht tegen Alex Oliveira in São Paulo
UFC
0

De Italiaan Carlo Pedersoli Jr. heeft het short notice gevecht tegen Alex Oliveira tijdens UFC Fight Night 137 in São Paulo, Brazilië aangenomen. Dit meldt het Braziliaanse Combate. Pedersoli Jr. vervangt Neil Magny die in verregaande onderhandeling is om het tegen Santiago Ponzinibbio op te nemen tijdens het Main Event van UFC Buenos Aires. Pedersoli Jr. en Oliveira treffen elkaar in het Ginasio do Ibirapuera op de Main Card op 22 September 2018.

Alex Oliveira (MMA 19-4-1-2/UFC 8-3-0-1) kwam begin 2015 de UFC binnen. Oliveira verving op short notice Josh Thomson tegen zijn landgenoot Gilbert Burns. Oliveira rook de overwinning via Unanimous Decision, maar Burns wist in de laatste minuut van het gevecht alsnog via Armbar Submission het gevecht in zijn voordeel te beslissen. Oliveira ging vervolgens een gewichtsklasse omhoog en nam het op tegen voormalig Elite XC Kampioen KJ Noons. Oliveira verraste Noons in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission en kon zijn eerste UFC overwinning op zijn resumé schrijven. Vervolgens wist Oliveira 2015 succesvol af te sluiten met een Unanimous Decision overwinning tegen Joe Merritt en een KO overwinning tegen de Pool Piotr Hallmann. Die laatste overwinning leverde Oliveira de Performance of the Night bonus op. Oliveira vocht in 2016 opnieuw op short notice. Ditmaal tijdens het Main Event van UFC Fight Night 83 tegen de andere cowboy Donald Cerrone. Cerrone was duidelijk een maatje te groot en finishte Oliveira via Triangle Choke Submission in de eerste ronde. Oliveira revancheerde zich vervolgens door zowel van James Moontasri als van voormalig Bellator Lightweight Kampioen Will Brooks te winnen. Beide mannen werden respectievelijk via Unanimous Decision en TKO verslagen. Tijdens het laatste evenement van 2016 werd Oliveira gematcht tegen Tim Means. Means gebruikte in de ogen van de scheidsrechter meerderen illegale knietechnieken. Oliveira kon niet verder en het gevecht werd omgezet in een No-Contest. Beide mannen gingen in Maart 2017 op herhaling. Ditmaal wist Oliveira het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde te beslissen. Oliveira keerde vervolgens in Juli 2017 terug in de Octagon tijdens UFC Long Island. Daar nam hij het op tegen New Yorker Ryan LaFlare. LaFlare zoals wel vaker, domineerde de eerste ronde volledig via zijn worstelen. Echter werd hij in de tweede ronde door een perfect getimede stoot van Oliveira voor het eerst in zijn carrière via KO gefinisht. Oliveira kreeg de Performance of the Night bonus van de UFC toegewezen. In zijn daarop volgende gevecht tijdens UFC 218 in Detroit won Oliveira de Fight of the Night bonus. In een geweldige partij tegen Yancy Medeiros werd echter wel via TKO in de derde ronde verloren. Oliveira pakte vervolgens tijdens UFC Glendale in April 2018 een short notice partij aan tegen voormalig Interim Welterweight Kampioen Carlos Condit. Oliveira won het gevecht in de tweede ronde via een Guillotine Choke Submission, en kreeg daarvoor de Performance of the Night bonus. Oliveira zou het vervolgens in São Paulo opnemen tegen Neil Magny. Echter werd Magny ten faveure van een ander gevecht van het evenement gehaald en nam Carlo Pedersoli Jr. zijn plaats in.

Embed from Getty Images

Carlo Pedersoli Jr. (MMA 11-1/UFC 1-0) is een Italiaanse MMA vechter die sinds 2014 in het Pro-MMA circuit actief is. Pedersoli Jr. begon zijn MMA carrière voortvarend met drie overwinningen in zijn thuisland. Vervolgens verloor Pedersoli Jr. in Japan een Split Decision. Echter wist hij vervolgens de draad weer op te pakken en werd hij getekend door de Magnum FC promotie in Italië. Daar wist hij zijn beide partijen voortijdig te beslissen, hetgeen hij ook deed bij de Venator FC organisatie. Vervolgens maakte Pedersoli Jr. een uitstapje naar Roemenië waar hij wederom een overwinning mocht bijschrijven tegen Mircea Dumitrescu. Pedersoli Jr. beleefde zijn doorbraak bij het grote publiek in April 2018. Tijdens het Main Event van Cage Warriors 93 in Gotenburg versloeg Pedersoli Jr. voormalig UFC vechter Nicolas Dalby via Split Decision. Mede hierdoor tekende hij een contract bij de UFC om het op short notice op te nemen tegen Bradley Scott tijdens UFC Liverpool. Pedersoli Jr. vocht sterk en win via Split Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »