breaking news

”Cara de Sapato” neemt het op tegen Marvin Vettori tijdens UFC 207

October 21st, 2016 | by Marcel Dorff

De UFC heeft vanmiddag een nieuwe partij toegevoegd aan de UFC 207 card op 30 December 2016. Antônio Carlos Júnior beter bekend als ”Cara de Sapato” (vertaling : Shoeface) neemt het op tegen de Italiaan Marvin Vettori. Het Middleweightgevecht zal plaatsvinden in de T-Mobile Arena in Las Vegas, Nevada.

Antônio Carlos Júnior (MMA 6-2-0-1/UFC 3-2-0-1) kwam voor het eerst in beeld tijdens het derde seizoen van TUF Brazil. De inmiddels Middleweight vechter won het seizoen op Heavyweight. Wat nog opmerkelijker was is dat hij zowel de achtste, kwart en halve finale in de eerste ronde wist te beslissen tegen veel zwaardere concurrentie. De Finale werd uiteindelijk gewonnen tegen Vitor Miranda via Unanimous Decision. Vervolgens ging Cara de Sapato naar Light-Heavyweight waar hij het opnam tegen Patrick Cummins. Cummins was sterker en won het gevecht na drie rondes. Hierna maakte Carlos Júnior de definitieve overstap naar Middleweight. Tot nu toe heeft hij in deze gewichtsklasse gewonnen van Eddie Gordon, en meest recent van Leonardo Augusto Leleco. Tegen Kevin Casey werd het gevecht in verband met een Eye-Poke na 11 seconden gestopt en omgezet in een No-Contest. Zijn enige verlies op Middleweight kwam vrij verrassend tegen de Australiër Dan Kelly. Carlos Júnior domineerde de eerste twee rondes maar wist de trekker niet over te halen. De Australiër deed dat vervolgens wel in de derde ronde en won via TKO.

Marvin Vettori (MMA 11-2/UFC 1-0) is een 23-jarige atleet uit Mezzocorona, Trentino, Italië. Vettori komt normaal gesproken uit voor Stabile Fight Team, maar traint sinds zijn laatste gevechten mee bij Rafael Cordeiro in de Kings MMA Gym in Anaheim, Californië. Vettori is zeer sterk op de grond en wist onder andere UFC veteraan Igor Araújo te finishen wat hem de Venator FC Titel opleverde. Vettori won zijn laatste 5 gevechten bij de Venator organisatie, waardoor hij de interesse van de UFC wekte. Vettori maakte eerder dit jaar tijdens UFC 202 zijn debuut voor de organisatie. De Italiaan liet meteen zijn talent zien en versloeg Alberto Uda via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde, waardoor men dus kon spreken van een uitstekend debuut.

pixlr_20161021170945750

Leave a Reply

Translate »