breaking news

Cape Coral sensatie Niko Price maakte snelle return tegen Luan Chagas in São Paulo

September 14th, 2017 | by Marcel Dorff

Combate journalist Raphael Marinho wist zojuist te melden dat de ongeslagen Niko Price het tijdens UFC Fight Night 119 in São Paulo, Brazilië zal opnemen tegen de Braziliaan Luan Chagas. Het Welterweightgevecht zal plaatsvinden op 28 Oktober 2017 in het Ginasio do Ibirapuera. Beide mannen treffen elkaar waarschijnlijk op de Main Card die avond.

Niko Price (MMA 10-0-0-1/UFC 2-0-0-1) is een man van de short notice gevechten. Tijdens het laatste evenement van vorig jaar verving hij Sabah Homasi, zijn teamgenoot van American Top Team. Price nam het op tegen Brandon Thatch. Price zei na afloop de gevechten van Thatch goed bekeken te hebben en wist dat zijn zwakte de groundgame was. Price bracht dan ook het gevecht naar de grond en wist laat in de eerste ronde via Arm-Triangle Choke Submission zijn eerste partij binnen de UFC winnend af te sluiten. Begin dit jaar nam Price opnieuw een short notice gevecht aan, ditmaal tegen Alex Morono. Price wist in de laatste seconde van de tweede ronde het gevecht via KO te winnen, echter kreeg het gevecht nog een vervelend staartje voor Price. Price werd positief getest op Marihuana, hierdoor werd het gevecht tegen Morono omgezet in een No-Contest. Tijdens zijn meest recente partij in Augustus pakte Price zijn grootste overwinning tot dusver in zijn carrière. Alan Jouban werd in de eerste ronde via KO verslagen. Price vecht sinds 2012 professioneel MMA en is vooralsnog ongeslagen. Hij vocht voordat hij zijn UFC debuut maken zijn acht partijen voor de organisatie ”Fight Time Promotions” waar hij ook de Welterweight Kampioen was. Price won zes van die acht overwinningen via (T)KO, één via Submission en alleen zijn laatste gevecht voordat hij de overstap naar de UFC maakte ging naar de scorecards.

Luan Chagas (MMA 15-2-1/UFC 1-1-1) kwam in 2016 op short notice de UFC binnen. Chagas had geïmponeerd tijdens zijn gevechten bij verschillende Braziliaanse bonden en werd door de UFC op short notice ingepland om het op te nemen tegen landgenoot Sergio Moraes. Chagas verving de geblesseerde Kamaru Usman. Chagas vocht sterk in het begin, maar kon niet voorkomen dat Moraes in het laatste gedeelte de overhand had. Uiteindelijk eindigde het gevecht in een Split Draw. Vier maanden later in September 2016 stond Chagas gepland om het op te nemen tegen de Chinees Shinsho Anzai, echter raakte Anzai geblesseerd. Ook de tegenstander van Erick Silva raakte geblesseerd, en aangezien beide mannen zonder opponent zaten werden ze tegen elkaar gematcht. In een zeer leuk gevecht dat over en weer ging moest Chagas uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Silva die er via een Rear Naked Choke Submission in de derde ronde met de winst vandoor ging. Het gevecht werd door de UFC beloond met de Fight of the Night bonus. Chagas moest hierdoor nog even wachten op zijn eerste UFC overwinning. Deze kwam in Juni dit jaar overtuigend. Voor eigen publiek was Chagas te sterk voor Jimmy Wallhead. De Engelsman werd verslagen via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde.

Comments are closed.

Translate »