breaking news

Callan Potter treft “Coconut Bombz” Maki Pitolo tijdens UFC 243 in Melbourne

August 29th, 2019 | by Marcel Dorff
Callan Potter treft “Coconut Bombz” Maki Pitolo tijdens UFC 243 in Melbourne
UFC
0

De UFC heeft een nieuwe partij toegevoegd aan de UFC 243 card op 5 Oktober 2019 in Melbourne, Australië. Callan Potter maakt voor de tweede maal zijn opwachting in de Octagon. Hij treft in de Welterweight divisie de Hawaiiaan Maki Pitolo. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Marvel Stadium op de Preliminary Card.

Callan Potter (MMA 17-8/UFC 0-1) is een MMA vechter die vooral in het Australische MMA circuit veel aanzien heeft. De meervoudig MMA Kampioen begon zijn Pro-MMA carrière in 2013. Sindsdien heeft Potter bij onder meer HEX Fight Series en Valor Fights titels weten te pakken. Met een winstreak van acht gevechten tekende Potter in 2018 bij de ACB organisatie. Hij verloor zijn promotionele debuut tegen Marcin Held. Potter keerde terug naar Australië waar hij via Split Decision won van BJ Bland. Vervolgens mocht hij zijn UFC debuut gaan maken op 34-jarige leeftijd op short notice tegen Jalin Turner tijdens UFC 234 in Februari 2019. Een debuut om snel te vergeten aangezien Potter binnen een minuut zwaar KO ging.

Embed from Getty Images

Maki Pitolo (MMA 12-4/UFC 0-0) is een Hawaiiaanse MMA vechter die na een amateur carrière van twee jaar in 2013 de overstap maakte naar de professionals. Pitolo had een moeilijke start met een overwinning in zijn eerste drie gevechten. Vervolgens wist “Coconut Bombz” een winstreak van vijf gevechten neer te zetten en werd hij gecontracteerd door Victory FC. Daar wist Pitolo zowel Andrews Nakahara als Justin Guthrie te verslaan via KO waarna hij het mocht opnemen voor de titel tegen Kassius Kayne. Pitolo pakte de titel door Kayne via Unanimous Decision te verslaan. Echter vochten beide mannen een half jaar later wederom tegen elkaar in een rematch. Dit keer won Kayne via KO in de tweede ronde. Pitolo zou nog een keer vechten voor Victory FC, maar verloor van Dakota Cochrane. Pitolo wist vervolgens met overwinningen tegen Thiago Rela en Chris Cisneros (een man die hem versloeg in zijn tweede Pro gevecht) zich wederom in de kijker te spelen bij de UFC. Pitolo zou in eerste instantie al tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series vechten tegen Chibwikem Onyenegecha, maar raakte geblesseerd. Echter liet Pitolo in het derde seizoen een zeer sterke indruk achter. Justin Sumter werd via TKO in de eerste ronde gefinisht. Dana White was overtuigd en verwelkomde “Coconut Bombz” in de UFC.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »