breaking news

Caio Borralho vs. Jamie Pickett toegevoegd aan UFC evenement op 15 januari

December 6th, 2021 | by Marcel Dorff
Caio Borralho vs. Jamie Pickett toegevoegd aan UFC evenement op 15 januari
UFC
0

Caio Borralho gaat op 15 januari zijn UFC debuut maken. De Braziliaan zou het eigenlijk op short notice deze maand gaan opnemen tegen Dustin Stoltzfus. Echter was het werkvisum niet op tijd klaar voor de Braziliaan. Hierdoor maakt hij op 15 januari zijn Middleweight debuut in de UFC tegen Jamie Pickett. De locatie is nog onbekend. MMA Fighting meldde de partij.

Caio Borralho (MMA 10-1-0-1/UFC 0-0-0-0) is een Braziliaanse MMA vechter die in 2014 zijn professionele debuut maakte. Borralho won vijf van zijn eerste zeven partijen en tekende vervolgens in 2019 bij Future MMA. Daar groeide Borralho uit tot een van de beste vechters binnen de organisatie. Borralho won zijn eerste twee partijen en kreeg vervolgens de kans om voor de vacante titel te vechten tegen de ongeslagen Wildemar Santos. Borralho won het gevecht via Unanimous Decision en pakte dus de titel. Vervolgens kreeg de Braziliaan de kans om tijdens het vijfde seizoen van de Dana White’s Contender Series een UFC contract af te dwingen. Hij nam het op tegen een van de grootste regionale talenten in Noord-Amerika Aaron Jeffery. Borralho won de partij via Unanimous Decision. Dana White gaf de Braziliaan echter geen contract. Borralho had echter “geluk” dat er een vechter uitviel drie weken later tijdens de DWCS. Echter moest de Braziliaan wel een gewichtsklasse omhoog. Borralho maakte er geen problemen van en stopte Jesse Murray via TKO in de eerste ronde. Dana White kon ditmaal niet meer om de Braziliaan heen en gaf hem een UFC contract. Borralho zou vervolgens op short notice zijn UFC debuut maken in December 2021 tegen Dustin Stoltzfus. Echter kreeg Borralho zijn werkvisum niet op tijd rond en moest afzeggen.

Embed from Getty Images

Jamie Pickett (MMA 12-6/UFC 1-2) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière begon in 2011. Na een ietwat moeilijke start wist hij zich bij de Next Level Fight Club op te werken tot een van de betere vechters en eveneens de titel te winnen. Nadat vervolgens gewonnen werd tegen Doug Usher en Rashaun Spencer deed Pickett meer aan het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series. Helaas voor Pickett werd verloren van Charles Byrd. Pickett wist vervolgens in het regionale circuit tweemaal te winnen en kreeg tijdens het derde seizoen van de DWCS een nieuwe kans om de UFC binnen te komen. Helaas was ditmaal Punahele Soriano te sterk. Pickett wist vervolgens wederom een overwinning te pakken bij de Next Level Fight Club en kreeg in Augustus 2020 een derde kans van de UFC om tijdens het vierde seizoen van de DWCS een contract te winnen. En dat driemaal scheepsrecht is gold ook voor Pickett. Pickett versloeg Jhonoven Pati via TKO in de tweede ronde. Dana White was overtuigd en gaf Pickett een UFC contract. Pickett maakte vervolgens in December 2020 zijn UFC debuut tegen Tafon Nchukwi. Pickett verloor de partij via Unanimous Decision. Vijf maanden later verloor Pickett ook van Jordan Wright. Ditmaal via TKO in de eerste ronde. Uiteindelijk pakte Pickett in Oktober 2021 zijn eerste UFC overwinning door te winnen via Unanimous Decision van Laureano Staropoli.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »