breaking news

‘Cage Warriors Unplugged 2’ evenement staat in het teken van de vacante bantamweight titel

July 22nd, 2019 | by Marcel Dorff
‘Cage Warriors Unplugged 2’ evenement staat in het teken van de vacante bantamweight titel
Cage Warriors
0

Een maand geleden verzorgde Cage Warriors maar liefst zes titelgevechten op één avond. Hier blijft het echter niet bij voor de grootste Europese MMA promotie. Op 6 september wordt er tijdens het ‘Cage Warriors Unplugged 2’ evenement een nieuwe bantamweight kampioen benoemd. Dit zal gebeuren aan de hand van een 4-mans toernooi waarin alle gevechten op dezelfde avond gehouden worden. 

Voormalig Cage Warriors bantamweight kampioen Jack Shore tekende enkele weken geleden een contract bij de UFC. De 24-jarige Welshman laat een mooie erfenis achter. Verwacht wordt dat de nog altijd ongeslagen Shore zijn UFC debuut gaat maken tijdens UFC Kopenhagen.

Er zijn speciale reglementen voor het toernooi opgesteld. De twee halve finale partijen hebben slechts twee rondes. Mocht het in een gelijkspel eindigen dan komt er een derde ronde aan te pas.

De twee finalisten zullen later op de avond wederom de kooi instappen. Dat gevecht is over drie rondes maximaal en het zal direct bepalen wie zich uiteindelijk de nieuwe kampioen mag noemen.

Tijdens Cage Warriors 106 : Night of Champions liet president Graham Boylan zich voor het eerst uit over dit speciale evenement. ‘Cage Warriors Unplugged 2’ vindt plaats in Londen. Om precies te zijn is gekozen voor de BT-Sport’s State of the Art Studios. Dat is dezelfde plek waar het eerste Unplugged evenement gehouden werd (2016). Destijds stonden er twee titels op het spel.

Er zullen geen tickets beschikbaar zijn voor dit evenement. Er is in deze opzet gekozen voor een concept waarin toeschouwers alleen uitgenodigd kunnen worden. Uiteraard wordt het evenement wel live uitgezonden op Fight Pass.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »