breaking news

Cage Warriors kampioen Jai Herbert vervangt Stevie Ray tegen Marc Diakiese in Londen

January 27th, 2020 | by Marcel Dorff
Cage Warriors kampioen Jai Herbert vervangt Stevie Ray tegen Marc Diakiese in Londen
UFC
0

Eerder wisten we te melden dat Stevie Ray zich had afgemeld voor UFC Fight Night 171 in Londen op 21 maart 2020. De UFC heeft echter een vervanger voor de Schot gevonden. Cage Warriors Lightweight kampioen Jai Herbert zal zijn UFC debuut gaan maken tegen Marc Diakiese in een Engels onderonsje. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van “The O2”. Newsome MMA wist eerder al te melden dat Herbert de beoogde kandidaat was, inmiddels is dit nieuws door meerdere websites bevestigd.

Marc Diakiese (MMA 14-3/UFC 5-3) is een van de grootste MMA talenten van Europa. De Engelsman van Congolese afkomst kwam als ongeslagen vechter in 2016 de UFC binnen. Diakiese was de Lonsdale BAMMA Lightweight Kampioen. Hij baarde veel opzien in zijn laatste twee partijen voor die organisatie. Zijn beide tegenstanders werden gestopt via KO na respectievelijk 24 en 36 seconden. Diakiese maakte in Oktober 2016 zijn UFC debuut. In Manchester werd late replacement Lukasz Sajewski via TKO laat in de tweede ronde verslagen. Diakiese houdt echter niet van stilzitten en vocht in December 2016 zijn tweede partij voor de UFC in Albany, New York tegen Frankie Perez. In een zeer competitieve partij wist Diakiese uiteindelijk de eerste en derde ronde te winnen, waardoor hij het gevecht won via Unanimous Decision. Tijdens zijn partij in Londen begin 2017 trakteerde Diakiese het Engelse publiek op een spectaculaire KO door binnen 30 seconden de Fin Teemu Packalen te finishen. Dit leverde Diakiese de Performance of the Night bonus op. Diakiese keerde vervolgens terug tijdens International Fight Week 2017 om het op te nemen tegen de eveneens ongeslagen vechter Drakkar Klose. Diakiese was torenhoog favoriet in dit gevecht maar kon die status niet waarmaken. Klose wist uiteindelijk te winnen via Split Decision en zou de Engelsman zijn eerste verliespartij in zijn Pro-MMA carrière toe te brengen. Diakiese keerde vervolgens terug tijdens UFC 219 tegen Daniel Hooker. Na een evenwichtige eerste twee rondes kwam Diakiese vroeg in de derde ronde na een matige takedown vast te zitten in een Guillotine Choke Submission. Hierdoor moest de Engelsman aftikken. Diakiese kon ook in zijn daarop volgende partij de neerwaartse spiraal niet keren. Tegen Nasrat Haqparast werd tijdens UFC Hamburg vrij overtuigend via Unanimous Decision verloren. Diakiese heeft na een goed begin in de UFC van drie overwinningen nu drie nederlagen op rij te pakken. Die neerwaartse spiraal werd eindelijk doorbroken in Maart 2019. Via een eenzijdige Unanimous Decision versloeg Diakiese de Ier Joseph Duffy in Londen. En dat Diakiese terug is van weggeweest liet hij nog maar eens zien in September 2019 tijdens UFC Kopenhagen. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Lando Vannata. Diakiese zou vervolgens vechten tegen Stevie Ray tijdens UFC Londen in Maart 2020. Echter raakte Ray geblesseerd en werd vervangen door Jai Herbert.

Embed from Getty Images

Jai Herbert (MMA 10-1/UFC 0-0) is een Engelse MMA vechter die na een ongeslagen amateur carrière in 2015 zijn debuut maakte bij de professionals. Herbert imponeerde in zijn eerste twee pro gevechten en werd getekend door de BAMMA organisatie. Herbert won zijn eerste twee gevechten voor BAMMA voortijdig en mocht zodoende om de vacante Lightweight titel vechten tegen Rhys McKee. McKee verraste Herbert via KO in de eerste ronde. Vervolgens zou Herbert nog eenmaal succesvol voor BAMMA vechten alvoren hij in 2018 de overstap maakte naar Cage Warriors. Herbert wist bij Cage Warriors zijn eerste drie partijen te winnen. Onder meer Erdi Karatas en Joe McColgan werden verslagen. Hierdoor mocht Herbert voor de vacante titel vechten tegen Jack Grant. Herbert won de titel door Grant in de derde ronde via TKO te finishen. Vervolgens verdedigde hij eenmaal de titel tegen Cain Carrizosa. Herbert won via KO in de eerste ronde en zal nu tijdens UFC Londen op short notice zijn debuut maken.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »