breaking news

Cage Warriors kampioen Ian Garry maakt UFC debuut tegen Jordan Williams in New York

September 8th, 2021 | by Marcel Dorff
Cage Warriors kampioen Ian Garry maakt UFC debuut tegen Jordan Williams in New York
UFC
0

Ian Garry gaat zijn UFC debuut maken. De ongeslagen vechter komt over van de Cage Warriors organisatie waar hij de Welterweight titel in bezit had. Garry gaat het opnemen tegen Jordan Williams in de Welterweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op 6 november in de Octagon van de Madison Square Garden Arena in New York.

Jordan Williams (MMA 9-5-0-1/UFC 0-2-0-0) maakte in 2013 zijn professionele MMA debuut. De Amerikaan vocht onder meer partijen voor Tachi Palace Fights en won zijn debuutpartij voor Bellator MMA. Williams kreeg met een 7-2 record tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series de kans om een UFC contract te verdienen. Williams won zijn partij via TKO in de derde ronde van Tim Caron, maar kreeg geen UFC contract. Later werd de partij omgezet in een No Contest nadat er sporen van Marihuana in het bloed van Williams was gevonden. Williams won vervolgens van Diego Herzog bij Bellator MMA en keerde voor het derde seizoen van DWCS terug. Ditmaal nam hij het op tegen de ongeslagen Ramazan Kuramagomedov. Williams verloor via Split Decision en kreeg wederom geen contract. Echter bleek driemaal is scheepsrecht ook voor Williams te gelden. Tijdens het vierde seizoen nam hij een short notice partij aan tegen Gregory Rodrigues. Williams versloeg Rodrigues via KO in de eerste ronde en kreeg ditmaal wél zijn UFC contract. Williams zou in Oktober 2020 zijn UFC debuut maken tegen Nassourdine Imavov. Williams verloor de partij via Unanimous Decision. De Amerikaan zou vervolgens een gewichtsklasse omlaag gaan. In de Welterweight divisie nam hij het in Juli 2021 op tegen Mickey Gall. Williams verloor via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Ian Garry (MMA 7-0/UFC 0-0) is een Ierse MMA vechter die na een succesvolle amateur carrière in 2019 overstapte naar de professionals. Mede doordat Garry als amateur ook al voor Cage Warriors vocht maakte hij ook zijn pro debuut bij de organisatie. Garry versloeg James Sheehan tijdens zijn Pro-MMA debuut via Unanimous Decision. In datzelfde jaar voegde hij nog twee overwinningen aan zijn record toe. Finishes tegen Matteo Ceglia en Mateusz Figlak in de eerste ronde brachten zijn record naar 3-0. Na vervolgens in 2020 ook twee partijen winnend te hebben afgesloten werd Garry in 2021 gekoppeld aan voormalig UFC vechter Rostem Akman. Garry versloeg Akman via KO in de tweede ronde en dwong daarmee een titelgevecht af. In Juni 2021 werd voor de vacante titel gevochten tegen Jack Grant. Garry won de partij via Unanimous Decision en was de nieuwe Welterweight kampioen bij Cage Warriors. Een maand later tekende Garry bij de UFC.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »