breaking news

Cage Warriors FC 83 : Mills vs. Long officieel bekend gemaakt voor Wales

March 20th, 2017 | by Marcel Dorff
Cage Warriors FC 83 : Mills vs. Long officieel bekend gemaakt voor Wales
Cage Warriors FC
0

Het Britse Cage Warriors FC heeft zojuist haar 83ste evenement officieel bekend gemaakt. UFC veteraan Che Mills en Welshman Lewis Long zullen op 6 Mei 2017 de degens kruisen in het Newport Centre te Newport, Wales. De uitkomst van het Welterweightgevecht zou weleens kunnen bepalen wie het mag opnemen tegen Welterweight Kampioen Karl Amoussou.

Che Mills (MMA 16-9-0-3/CWFC 2-4-0-0) vecht sinds 2003 Pro-MMA en werd jarenlang gezien als een van de grootste talenten in het Britse MMA circuit. De Schot met Jamaicaanse roots wist in 2008 de Cage Rage Titel te winnen door Marius Zaromskis via TKO te verslaan. Nadat Mills in 2010 zowel voor het Britse BAMMA, het Russische M-1 en Cage Warriors FC ongeslagen bleef klopte de UFC aan. Mills debuteerde in 2011 tegen de Amerikaan Chris Cope in Birmingham. Mills won die partij via TKO na 40 seconden in de eerste ronde en had daarmee meteen hoge verwachtingen geschept. In April 2012 werd hij tegenover het grote Canadese talent Rory MacDonald gezet. MacDonald was te sterk en won via TKO in de tweede ronde. Mills herstelde echter nog datzelfde jaar met een overwinning tegen Duane Ludwig. Begin 2013 verloor Mills zijn laatste gevecht voor de UFC via Split Decision van Matt Riddle. Ondanks dat later het gevecht in een No-Contest werd veranderd ging de UFC niet verder met Mills. Mills zit in een soort van neerwaartse spiraal sinds hij de UFC heeft verlaten, in zes gevechten wist hij slechts eenmaal de winst te pakken. Tijdens zijn laatste gevecht voor Cage Warriors in November 2016 werd verloren van Matt Inman via Triangle Choke Submission.

Lewis Long (MMA 14-4/CWFC 3-3) is een vechter uit Wales en vecht dus een thuiswedstrijd. Long is met zijn 27 Jaar een groot talent in de Britse MMA scene. Van zijn laatste acht gevechten won Long er zeven, waaronder een overwinning tegen voormalig titeluitdager Matt Inman. Alleen het gevecht tegen de Zweedse UFC veteraan Andreas Stahl ging verloren. Long is een echte finisher en besliste elf van in totaal veertien overwinningen voortijdig. Achtmaal wist Long via Submission zijn partij te beslissen. Een gevecht tegen Mills stond al eens eerder gepland, maar dat ging door een blessure uiteindelijk niet door. Long weet dat hij met een overwinning een zeer grote kans maakt om het later dit jaar voor de Welterweight titel op te mogen nemen tegen Karl Amoussou.

Op dit evenement worden ook Jack Shore, Scott Clist, Josh Reed en Aaron Khalid. Deze mannen zullen later partijen krijgen toegewezen.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor al het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

 

 

Comments are closed.

Translate »