breaking news

Bryan Barberena vs. Joe Proctor officieel voor UFC Nashville

March 3rd, 2017 | by Redactie

Zojuist heeft de UFC officieel naar buiten gebracht dat MMA Lab vechter Bryan Barberena op 22 April 2017 zijn opwachting zal maken in de Octagon tegen Joe Proctor. Het Lightweightgevecht zal plaatsvinden in de Bridgestone Arena te Nashville, Tennessee. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card van UFC Fight Night 108.

Bryan Barberena (MMA 12-4/UFC 3-2) is een Amerikaanse vechter met Colombiaanse roots die sinds 2014 voor de UFC vecht. Barberena traint bij John Crouch, de hoofdcoach van The MMA Lab in Glendale, Arizona. Barberena begon in de UFC in de Lightweight divisie. Hij won zijn debuut via TKO in de derde ronde tegen Joe Ellenberger. Vervolgens verloor hij een zeer controversiële Unanimous Decision tegen Chad Laprise in Canada. Het grote publiek maakte in Januari 2016 pas echt kennis met Barberena. Zo versloeg hij de door de UFC gehypte Sage Northcutt in de tweede ronde via Arm-Triangle Choke Submission. Deze performance (inmiddels op Welterweight) leverde Barberena een gevecht op tegen de Braziliaan Warlley Alves. Volgens velen een van de grootste talenten uit Brazilië, en ook nog altijd ongeslagen. Opnieuw wist Barberena na een mindere eerste ronde orde op zaken te stellen, en won hij in Brazilië van Alves via Unanimous Decision. In December 2016 vocht Barberena tegen Colby Covington. Covington wist het gevecht naar zijn hand te zetten en uiteindelijk via Unanimous Decision de overwinning te pakken. Barberena is nu weer terug in de Lightweight divisie en zal proberen daar een ”run” te maken.

Joe Proctor (MMA 11-4/UFC 4-3) kwam via TUF 15 de UFC binnen. De vechter uit Pembroke, Massachusetts kwam tot de kwartfinale waarin hij verloor via Unanimous Decision van James Vick. De UFC gaf Proctor de kans tijdens de TUF 15 Finale te vechten tegen Jeremy Larsen. Proctor greep deze kans en finishte zijn tegenstander via KO binnen twee minuten. Vervolgens werd via Unanimous Decision verloren van Ramsey Nijem, maar werd wel gewonnen van Cristiano Marcello en Justin Salas. Proctor mocht hierdoor op de Main Card van de TUF 20 Finale het opnemen tegen de Hawaiïaan Yancy Medeiros. Medeiros was sterker en besliste het gevecht in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission. Proctor vocht vervolgens halverwege 2015 tegen Justin Edwards. In een zeer competitief gevecht was het uiteindelijk Proctor die via Guillotine Choke Submission twee seconden voor het einde van het gevecht de strijd besliste. Edwards tikte niet af en ging ”out”. Tijdens Proctor’s laatste gevecht in December 2015 stond hij tegenover de sterke Rus Magomed Mustafaev. Mustafaev was een maatje te groot en finishte Proctor binnen twee minuten via TKO. Mede door blessureleed kwam Proctor in 2016 niet in actie en werd een gepland gevecht tegen Erik Koch gedwongen afgezegd.

Comments are closed.