breaking news

”Bruce Leeroy” neemt het op tegen Wang Guan in Singapore

April 6th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist de Aziatische website Channel NewsAsia naar buiten te brengen dat Alex Caceres (beter bekend als Bruce Leeroy) zal vechten tijdens UFC Fight Night 111 in Kallang, Singapore. Hij neemt het op tegen de Chinese UFC debutant Wang Guan. Het Featherweightgevecht zal plaatsvinden op 17 Juni 2017 in het Singapore Indoor Stadium. Het is niet duidelijk of het gevecht op de Main Card of op de Preliminary Card zal staan.

Alex Caceres (MMA 12-9-0-1/UFC 7-7-0-1) kwam voor het eerst in beeld tijdens het twaalfde seizoen van The Ultimate Fighter. Met zijn onorthodoxe maar flamboyante stijl was ”Bruce Leeroy” meteen een publiekslieveling. Caceres versloeg in de eliminatieronde Jeff Lentz, maar verloor in de kwartfinale van de latere finalist Michael Johnson. Caceres maakte vervolgens in 2011 zijn officiële debuut voor de UFC, maar verloor zowel in zijn debuut als het gevecht erna via Submission. Caceres stond op het randje van de afgrond, maar beloofde beterschap en verhuisde van de Featherweight naar de Bantamweight divisie. Daar behaalde Caceres via Unanimous Decision eind 2011 zijn eerste UFC overwinning tegen voormalig WEC Kampioen Cole Escovedo. Vervolgens zou Caceres in zes gevechten er viermaal met de winst vandoor gaan. Dat had 6 uit 6 kunnen zijn als Caceres geen twee punten in mindering had gekregen tegen Edwin Figueroa, en als hij niet gepakt was voor marihuana gebruik na zijn gevecht tegen Kyung Ho Kang. Tijdens zijn laatste gevecht van deze zes gevechten kreeg Caceres de Fight of the Night en de Submission of the Night bonus. Caceres versloeg hiervoor Sergio Pettis via Rear Naked Choke Submission. Hierna volgden drie verliespartijen tegen Urijah Faber, Masenori Kanehara en Francisco Rivera. Caceres leek weer met zijn hoofd op het hakblok te liggen, maar kwam opnieuw sterk terug. Zowel Masio Fullen en Cole Miller werden duidelijk via Unanimous Decision verslagen. Door deze twee overwinningen kreeg ”Bruce Leeroy” zijn eerste Main Event in de UFC aangeboden tegen de Mexicaanse superster in wording Yaír Rodríguez. In een zeer vermakelijk gevecht was het uiteindelijk Rodríguez die via Split Decision aan het langste eind wist te trekken. Begin dit jaar mocht Caceres het opnemen tegen Jason Knight. Knight bleek te sterk voor ”Bruce Leeroy” en finishte hem via een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde.

Wang Guan (MMA 19-1-1/UFC 0-0-0) traint bij American Kickboxing Academy Thailand. De Chinees heeft een winstreak van vijf gevechten en is de huidige Ranik Ultimate Fighting Federation (RUFF) Kampioen. ”The Dongbei Tiger” heeft elf van zijn negentien gevechten gewonnen via (T)KO. Guan wordt in China gezien als een groot talent, en de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen bij zijn UFC debuut.

Comments are closed.

Translate »