breaking news

”Bruce Leeroy” neemt het op tegen Jason Knight tijdens UFC Denver

January 11th, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC on FOX 23 card in Denver, Colorado op 28 Januari 2017 begint steeds meer vorm te krijgen. Nadat eerder vandaag al Luis Henrique Da Silva vs. Jordan Johnson werd toegevoegd, is er opnieuw een gevecht toegevoegd aan het evenement dat plaats zal vinden in het Pepsi Center. Alex Cáceres beter bekend als Bruce Leeroy neemt het op tegen de altijd zeer attractief vechtende Jason Knight. Het gevecht tussen beide Bantamweights zal naar alle waarschijnlijkheid deel uitmaken van de Preliminary Card.

Alex Cáceres (MMA 12-9-0-1/UFC 7-7-0-1) kwam voor het eerst in beeld tijdens het twaalfde seizoen van The Ultimate Fighter. Met zijn onorthodoxe maar flamboyante stijl was ”Bruce Leeroy” meteen een publiekslieveling. Cáceres versloeg in de eliminatieronde Jeff Lentz, maar verloor in de kwartfinale van de latere finalist Michael Johnson. Cáceres maakte vervolgens in 2011 zijn officiële debuut voor de UFC, maar verloor zowel in zijn debuut als het gevecht erna via Submission. Cáceres stond op het randje van de afgrond, maar beloofde beterschap en verhuisde van de Featherweight naar de Bantamweight divisie. Daar behaalde Cáceres via Unanimous Decision eind 2011 zijn eerste UFC overwinning tegen voormalig WEC Kampioen Cole Escovedo. Vervolgens zou Cáceres in zes gevechten er viermaal met de winst vandoor gaan. Dat had 6 uit 6 kunnen zijn als Cáceres geen twee punten in mindering had gekregen tegen Edwin Figueroa, en als hij niet gepakt was voor marihuana gebruik na zijn gevecht tegen Kyung Ho Kang. Tijdens zijn laatste gevecht van deze zes gevechten kreeg Cáceres de Fight of the Night en de Submission of the Night bonus. Cáceres versloeg hiervoor Sergio Pettis via Rear Naked Choke Submission. Hierna volgden drie verliespartijen tegen Urijah Faber, Masenori Kanehara en Francisco Rivera. Cáceres leek weer met zijn hoofd op het hakblok te liggen, maar kwam opnieuw sterk terug. Zowel Masio Fullen en Cole Miller werden duidelijk via Unanimous Decision verslagen. Door deze twee overwinningen kreeg ”Bruce Leeroy” zijn eerste Main Event in de UFC aangeboden tegen de Mexicaanse superster in wording Yaír Rodríguez. In een zeer vermakelijk gevecht was het uiteindelijk Rodríguez die via Split Decision aan het langste eind wist te trekken.

Jason Knight (MMA 18-2/UFC 2-1) kwam in December 2015 de UFC binnen. Hij viel in op short notice voor de geblesseerde Mirsad Bektic tegen de Japanse MMA veteraan Tatsuya Kawajiri. Na een sterke opening in de eerste 2 minuten voor Knight, wist Kawajiri het gevecht te keren en uiteindelijk via Unanimous Decision de UFC debutant te verslaan. In Juli 2016 stond Jason Knight voor de tweede maal in de Octagon. Ditmaal was Jim Alers de tegenstander. In een over en weer gaand gevecht was Jason Knight volgens twee judges beter dan Alers en won hij het gevecht via Split Decision. Beide mannen kregen na afloop $50.000 extra ten gevolge van het winnen van de Fight of the Night bonus. In November van 2016 nam Jason Knight het op tegen Daniel Hooker. In Australië verraste Knight de favoriet Hooker via Unanimous Decision. Jason Knight was voordat hij de UFC binnen kwam de Atlas Fights kampioen en is de enige persoon met een win tegen de huidige RFA kampioen Thiago Moises.

Leave a Reply

Translate »