breaking news

Brooklyn’s Phillipe Nover vecht thuiswedstrijd tegen Rick Glenn tijdens UFC 208

December 28th, 2016 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC bekend gemaakt dat Phillipe Nover zal vechten in zijn geboortestad Brooklyn tegen voormalig WSOF Featherweight Kampioen Rick Glenn. Beide Featherweights zullen op 11 Februari 2017 in het Barclays Center te Brooklyn, New York de Octagon instappen. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uitmaken van de Preliminary Card van UFC 208.

Phillipe Nover (MMA 11-7-1/UFC 1-5-0) is bezig aan zijn tweede run in de UFC. De Amerikaan van Filipijnse afkomst kwam in 2008 als veelbelovend talent de UFC binnen. Via het achtste seizoen van The Ultimate Fighter wist Nover zich in de kijker te spelen en de finale te halen. Nover verloor de finale van de Mexicaan Efraín Escudero via Unanimous Decision. Vervolgens verloor Nover ook van zowel Kyle Bradley als van Rob Emerson. Met een 0-3 record in de UFC verliet Nover de organisatie. Vijf jaar later na het winnen van de Ring of Combat titel klopte de UFC opnieuw aan bij Nover. De UFC ging haar eerste evenement in de Filipijnen houden en wilde Nover graag op de card hebben. Dit zou ook gebeuren. Nover maakte zijn comeback in de UFC, met succes werd via Split Decision de taaie Zuid-Koreaan Yui Chul Nam verslagen. Vervolgens zou in December van datzelfde jaar verloren worden via Split Decision tegen Zubaira Tukhugov. Nover vocht in 2016 eenmaal voor de UFC. Tijdens het Co-Main Event van UFC Fight Night Brasilia stond hij tegenover voormalig UFC Bantamweight Kampioen Renan Barão. Barão bleek te sterk en won via Unanimous Decision. Nover mag nu gaan proberen voor eigen publiek zijn verblijf in de UFC voorlopig veilig te stellen.

Rick Glenn (MMA 18-4-1/UFC 0-1-0) kwam in September van dit jaar als short notice replacement voor Abel Trujillo de UFC binnen. De voormalig WSOF Featherweight Kampioen werd gekoppeld aan MMA veteraan Evan Dunham. Dunham zou het gevecht via Unanimous Decision winnen, maar Glenn liet zien een zeer sterke tegenstander te zijn. Het gevecht werd door de UFC beloond met de Fight of the Night bonus. Glenn die onder meer overwinningen op zijn resumé heeft staan tegen UFC Lightweight prospect Johnny Case en voormalig WSOF Featherweight Kampioen Georgi Karakhanyan zal proberen in Brooklyn zijn eerste overwinning binnen de UFC te pakken. Hij zal dit dus moeten doen voor ”vijandig” publiek.

pixlr_20161228024555296

Leave a Reply

Translate »