breaking news

Brock Lesnar voor 1 jaar geschorst wegens doping

December 16th, 2016 | by Stefan Van Erp

Brock Lesnar heeft van de Nevada Athletic Commission een schorsing van 1 jaar plus $250.000 boete voor het overtreden van de doping regels voor UFC 200.

Lesnar werd positief bevonden op oestrogeen blokkers. Dit kan duiden op het gebruik van testosteron. Lesnar vocht tijdens het co-main event van UFC 200 tegen Mark Hunt en wist deze partij te winnen via een unanimous decision. Echter kwam al snel naar buiten dat Lesnar tweemaal positief geeft getest tijdens een out-of-competition test. De voormalig Heavyweight kampioen zal de overwinning op Hunt niet op zijn conto kunnen schrijven omdat de partij is omgezet naar een No Contest.

Ook Nate Diaz moest voorkomen bij de Nevada Athletic Commission. Tijdens de persconferentie voorafgaand aan UFC 202 kreeg hij het aan de stok met Conor McGregor. Deze ruzie ontaarde in een bekogeling van waterflesjes en blikjes dringen over en weer. Diaz kreeg een boete van  $50.000 (2,5% van zijn gage) en moet 50 uur aan community service doen. Eerder kreeg Conor McGregor een boete van $75.000 voor zijn aandeel in de ruzie. Ook dit staat gelijk aan de 2,5% van zijn gage. Die is hier echter niet mee eens en gaat een civiele rechtszaak beginnen tegen de commissie.

Leave a Reply

Translate »