breaking news

Brits onderonsje tussen Ian Entwistle en Brett Johns in Londen

February 3rd, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC bekend gemaakt dat de Engelsman Ian Entwistle het op 18 Maart 2017 in Londen, Engeland zal opnemen tegen de Welshman Brett Johns. Dit Bantamweightgevecht zal waarschijnlijk deel uitmaken van de Preliminary Card. Het UFC Fight Night 107 evenement wordt gehouden in de O2 Arena.

Ian Entwistle (MMA 9-3/UFC 1-2) staat bekend als een echte BJJ vechter. Entwistle probeert altijd zo snel mogelijk naar de grond te gaan en zijn tegenstander te finishen via een leglock of heel hook. Van zijn negen MMA overwinningen won Entwistle er acht via submission, en een via diskwalificatie. Zijn enige overwinning in de UFC kwam eind 2014 via Heel Hook tegen Anthony Birchak. Zijn andere twee gevechten in de UFC gingen verloren via (T)KO tegen Daniel Hooker en Alejandro Perez. Beide keren ging Entwistle in die gevechten voor de Heel Hook submission, en beide keren ontsnapten zijn tegenstanders hieruit en wisten ze de Engelsman via Ground and Pound te finishen. Enwistle zou in Oktober 2016 vechten in Manchester tegen Rob Font. Echter raakte Entwistle ziek een dag voor het gevecht en werd het gevecht gecanceld. Entwistle traint over het algemeen in Thailand bij Phuket Top Team.

Brett Johns (MMA 13-0/UFC 1-0) is met zijn 24 jaar en ongeslagen record een van de grootste talenten uit Wales. De Welshman heeft onder meer titels gewonnen in bekende organisaties als Titan FC en Cage Warriors FC. In 2015 versloeg hij voormalig UFC vechter Walel Watson en TUF veteraan Anthony Gutierrez. Johns traint bij de Chris Rees Academy in Wales. Een van de beste MMA gyms in Wales, zeker wat betreft BJJ. In 2016 maakte Johns zijn debuut in de UFC. Ondanks dat hij de eerste Welshman was die vocht in de UFC, was hij niet de eerste die een contract tekende bij de organisatie. Die eer ging naar Jack Marshman die later op die avond ook zijn debuut maakte. Johns won zijn MMA debuut tegen de Zuid-Koreaan Kwan Ho Kwak en zal zijn ongeslagen MMA record willen verlengen tegen Ian Entwistle.

Comments are closed.

Translate »