breaking news

Brianna van Buren pakt short notice partij tegen Livia Renata Souza in Sacramento

June 8th, 2019 | by Marcel Dorff
Brianna van Buren pakt short notice partij tegen Livia Renata Souza in Sacramento
UFC
0

Eerder op de avond werd bekend dat Cynthia Calvillo geblesseerd was geraakt en hierdoor niet zou kunnen vechten op 13 Juli 2019 in Sacramento, Californië tegen Livia Renata Souza. De UFC heeft echter snel gehandeld en heeft de kersverse Invicta FC Strawweight Kampioene Brianna van Buren bereidt gevonden om te vechten tegen Souza. Zo weet MMA Brasil te melden. Het gevecht zal plaatsvinden in het Golden 1 Center.

Livia Renata Souza (MMA 13-1/UFC 2-0) wordt gezien als een van de grootste talenten uit Brazilië in het MMA voor vrouwen. De Braziliaanse begon haar carrière in 2013. In Brazilië wist ze haar eerste zeven wedstrijden te winnen. Hiervan werden er zes beslist via Submission en ging een partij naar de judges. Souza werd vervolgens in 2015 door Invicta FC opgepikt waar ze meteen voor de titel mocht vechten tegen Kampioene Katja Kankaanpää. Souza pakte uiteindelijk de titel via een Triangle Choke Submission in de vierde ronde. Begin 2016 verdedigde Souza haar titel met succes tegen DeAnna Bennett via TKO in de eerste ronde. Vier maanden later raakte de Braziliaanse echter verrassend de titel kwijt. Angela Hill was in Mei 2016 te sterk via Split Decision en bezorgde Souza haar eerste Pro-MMA verlies. Iets minder dan een jaar later nam Souza het op tegen Ayaka Hamasaki. Souza besliste deze partij vroeg in de eerste ronde via TKO. Vervolgens zou Souza mogen proberen haar titel terug te winnen. Ze werd gematcht met Jodie Esquibel. De titel was immers vacant nadat Angela Hill terugkeerde naar de UFC. Esquibel raakte echter geblesseerd, waarna de organisatie de ongeslagen Braziliaanse Janaisa Morandin naar voren schoof. Echter was dit nu geen titelgevecht meer. Souza won het gevecht via Unanimous Decision, en zal dus niet meer voor de Invicta FC titel strijden maar in de toekomst misschien wel voor de UFC titel. Haar debuut zou Souza gaan maken tijdens UFC Austin in Februari 2018 tegen Jessica Aguilar. Echter raakte Souza geblesseerd waardoor haar debuut uitgesteld moest worden. Souza maakte uiteindelijk haar debuut tijdens UFC São Paulo in September 2018 tegen de Australische Alex Chambers. Souza domineerde vanaf het begin en won al snel in de eerste ronde via een Guillotine Choke Submission. Souza werd vervolgens in Februari 2019 in Fortaleza gekoppeld aan landgenote Sarah Frota. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het Souza die via Split Decision de overwinning pakte. Souza zou vervolgens haar opwachting maken tegen voormalig Kampioene Carla Esparza tijdens UFC Fort Lauderdale. Echter raakte de Braziliaanse geblesseerd en vocht ze niet. Souza werd vervolgens tijdens UFC Sacramento in Juli 2019 gematcht tegen Cynthia Calvillo. Echter brak Calvillo haar voet en werd vervanger door UFC debutante en Invicta Kampioene Brianna van Buren.

Embed from Getty Images

Brianna van Buren (MMA 8-2/UFC 0-0) is een Amerikaanse vechtster die na een ongeslagen amateur carrière van twee jaar in 2012 de overstap maakte naar de professionals. Van Buren wist in haar vierde gevecht al de Rogue Fights titel te pakken en tekende vervolgens bij Invicta FC. Daar verloor ze haar debuut tegen Amy Montenegro via Unanimous Decision. Van Buren zou vervolgens liefst 3.5 jaar niet vechten. Echter kwam ze na die 3.5 jaar sterker terug dan ooit. Zo won ze van UFC veterane Jamie Moyle via Unanimous Decision. Invicta FC hield vervolgens in Mei 2019 een achtkoppig toernooi in de Strawweight divisie. De winnares zou het op een later evenement moeten gaan opnemen tegen Kampioene Virna Jandiroba. Echter tekende de Braziliaanse bij de UFC waarna Invicta FC de winnares van het toernooi zou erkennen als nieuwe Kampioene. Van Buren vocht een ijzersterk toernooi en versloeg op een avond Manjit Kolekar, Juliana Lima en Kailin Curran. Hierdoor was ze de nieuwe Kampioene. Van Buren doet nu een maand na haar titelwinst alweer afstand van de titel en tekent bij de UFC.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 5 mensen, staande mensen en tekst

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »