breaking news

Brian Hooi treft Paata Tschapelia in last minute gevecht tijdens GMC 14

February 21st, 2018 | by Marcel Dorff
Brian Hooi treft Paata Tschapelia in last minute gevecht tijdens GMC 14
GMC
0

De GMC organisatie heeft bekend gemaakt dat de Nederlander Brian Hooi aankomende zaterdag een last minute partij zal vechten tegen de Cypriotische Georgiër Paata Tschapelia. Het gevecht zal plaatsvinden op een afgesproken Catchweight van 161 lbs. Het talent uit Den Haag zal voor de tweede keer zijn opwachting maakt voor de organisatie. Beide mannen treffen elkaar in de Europahalle te Castrop-Rauxel, Duitsland.

Brian Hooi (MMA 15-6-0-1) is een zeer groot talent uit Den Haag. De pas 23-Jarige Hooi begon zijn Pro-MMA carrière in 2013. Hooi had een moeizame start, maar wist zich volledig te herpakken. Zo wist hij vooral bij Fight Club Den Haag furore te maken, en pakte hij in 2016 de SHC Lightweight titel nadat hij Abi El Khalfi binnen een minuut wist te finishen via een Submission. In de daarop volgende zeven gevechten wist Hooi vijfmaal de winst over de streep te trekken. Tijdens zijn partij voor de Brave CF organisatie verloor Hooi een zeer controversiële Split Decision van de Braziliaan Erick Da Silva. Echter wist Hooi een maand later tijdens het allereerste WFL MMA evenement een zeer mooie overwinning te pakken tegen voormalig TUF deelnemer Paulo Boer. Hooi won na drie rondes via Unanimous Decision. Hooi maakte in September 2017 zijn debuut voor de wereldberoemde M-1 Global organisatie in Kazan. Hooi verloor in de eerste ronde via TKO van de Rus Viktor Kolesnik nadat de scheidsrechter enigszins snel tussen beiden kwam. Hooi keerde terug in December 2017 bij de GMC organisatie. Hooi versloeg de hoog aangeschreven Islam Khapilaev via KO in de eerste ronde, en keert nu terug bij de organisatie voor zijn tweede partij.

Paata Tschapelia (MMA 11-2) is een Cypriotische Georgiër, maar traint en woont al jaren in Duitsland. Tschapelia begon zijn Pro-MMA carrière in 2013. Tschapelia wist bij kleinere organisaties in vier jaar tijd een record van 10-1 op te bouwen. Vervolgens zou hij eenmaal vechten voor het bekendere Superior FC tegen de Roemeen Ioan Vranceanu. Tschapelia won dit gevecht via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Met een winstreak van acht gevechten nam Tschapelia het vervolgens eind 2017 op tegen UFC veteraan Brendan Loughnane tijdens ACB 75 in Stuttgart. Loughnane versloeg Tschapelia via Headkick KO in de derde ronde. Tschapelia zal tegen Hooi zijn debuut maken voor de GMC organisatie.

Comments are closed.

Translate »