breaking news

Brian Hooi treft Eldar Eldarov tijdens Brave CF 12 in Indonesië

April 4th, 2018 | by Marcel Dorff
Brian Hooi treft Eldar Eldarov tijdens Brave CF 12 in Indonesië
Brave CF
0

Het Nederlandse toptalent Brian Hooi zal op 11 Mei 2018 zijn opwachting maken tijdens het Brave CF 12 event. In Jakarta, Indonesië stuit de Nederlander op de Rus Eldar Eldarov. Voor Hooi zal het de tweede keer worden dat hij op een Brave Combat Federation evenement te bewonderen is, Eldarov kwam al tweemaal eerder uit voor de organisatie.

Brian Hooi (MMA 15-6-0-1) is een zeer groot talent uit Den Haag. De pas 23-Jarige Hooi begon zijn Pro-MMA carrière in 2013. Hooi had een moeizame start, maar wist zich volledig te herpakken. Zo wist hij vooral bij Fight Club Den Haag furore te maken, en pakte hij in 2016 de SHC Lightweight titel nadat hij Abi El Khalfi binnen een minuut wist te finishen via een Submission. In de daarop volgende zeven gevechten wist Hooi vijfmaal de winst over de streep te trekken. Tijdens zijn partij voor de Brave CF organisatie verloor Hooi een zeer controversiële Split Decision van de Braziliaan Erick Da Silva. Echter wist Hooi een maand later tijdens het allereerste WFL MMA evenement een zeer mooie overwinning te pakken tegen voormalig TUF deelnemer Paulo Boer. Hooi won na drie rondes via Unanimous Decision. Hooi maakte in September 2017 zijn debuut voor de wereldberoemde M-1 Global organisatie in Kazan. Hooi verloor in de eerste ronde via TKO van de Rus Viktor Kolesnik nadat de scheidsrechter enigszins snel tussen beiden kwam. Hooi keerde terug in December 2017 bij de GMC organisatie. Hooi versloeg de hoog aangeschreven Islam Khapilaev via KO in de eerste ronde. Vervolgens zou Hooi eerder dit jaar wederom voor de GMC organisatie vechten, maar zowel Joilton dos Santos als Paata Tschapelia meldden zich af. Hierdoor werd Hooi van het evenement gehaald.

Eldar Eldarov (MMA 9-1) is een van de betere vechters van de Brave CF organisatie. De Rus maakte zijn Pro-MMA debuut in 2009. Hij verloor van Khabib Nurmagomedov via TKO. Dit is tot op heden de enige verliespartij die Eldarov op zijn record heeft staan. In de regionale Russische MMA scene wist Eldarov een record van 7-1 bij elkaar te vechten. In 2016 werd hij getekend door de gloednieuwe Brave CF organisatie. Tijdens het eerste evenement van die organisatie werd Eldarov gematcht tegen late replacement Kevin Koldobsky. Eldarov won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens keerde Eldarov in 2017 terug tijdens het Main Event van Brave CF 6 in Kazachstan tegen de Braziliaan Henrique ”Rasputin” Gomes. Eldarov besliste het gevecht via TKO in de eerste ronde en breidde daarmee zijn winstreak uit naar negen gevechten.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »