breaking news

Brian Hooi maakt opwachting tijdens GMC 13 tegen Islam Khapilaev

October 31st, 2017 | by Marcel Dorff
Brian Hooi maakt opwachting tijdens GMC 13 tegen Islam Khapilaev
GMC
0

De GMC organisatie heeft bekend gemaakt dat de Nederlander Brian Hooi zijn debuut voor de organisatie zal maken tijdens GMC 13 op 16 December in Düsseldorf. Het talent uit Den Haag zal het opnemen in de Lightweight divisie tegen Islam Khapilaev die voor de derde keer zijn opwachting maakt voor de organisatie. Hooi is na Djamil Chan de tweede Nederlander die zijn opwachting zal maken op dit evenement.

Brian Hooi (MMA 14-6-0-1) is een zeer groot talent uit Den Haag. De pas 22-Jarige Hooi begon zijn Pro-MMA carrière in 2013. Hooi had een moeizame start, maar wist zich volledig te herpakken. Zo wist hij vooral bij Fight Club Den Haag furore te maken, en pakte hij vorig jaar de SHC Lightweight titel nadat hij Abi El Khalfi binnen een minuut wist te finishen via een Submission. In de daarop volgende zeven gevechten wist Hooi vijfmaal de winst over de streep te trekken. Tijdens zijn partij voor de Brave CF organisatie verloor Hooi een zeer controversiële Split Decision van de Braziliaan Erick Da Silva. Echter wist Hooi een maand later tijdens het allereerste WFL MMA evenement een zeer mooie overwinning te pakken tegen voormalig TUF deelnemer Paulo Boer. Hooi won na drie rondes via Unanimous Decision. Hooi maakte vorige maand zijn debuut voor de wereldberoemde M-1 Global organisatie in Kazan. Hooi verloor in de eerste ronde via TKO van de Rus Viktor Kolesnik nadat de scheidsrechter enigszins snel tussen beiden kwam. Hooi zal in December gaan proberen om in de GMC organisatie zijn debuut te verrijken met een overwinning.

Islam Khapilaev (MMA 5-1) is een 23-Jarige Duitser van Tsjetsjeense afkomst. Khapilaev begon zijn Pro-MMA carrière in 2015. Zijn eerste drie MMA partijen wist Khapilaev te winnen waaronder zijn GMC debuut tegen de Duitser Umol Nacofil. In 2016 vocht Khapilaev slechts eenmaal. In Maart van dat jaar versloeg hij het Nederlandse Team Thriving talent Jarno Errens via Decision. Echter ging het begin dit jaar mis voor Khapilaev. Tijdens GMC 10 was de ongeslagen Tadzjiek Loik Razdhabov via KO in de tweede ronde te sterk. (Overigens is Razdhabov inmiddels de Welterweight Kampioen van de organisatie). Echter wist Khapilaev eerder deze maand de Nederlander Agy Sardari via Unanimous Decision te verslaan in de Fair FC organisatie en daar ook gelijk de titel te pakken.

Comments are closed.

Translate »