breaking news

Brett Johns en Mitch Gagnon zetten Twitter afspraak om in Glasgow Showdown

May 8th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC bekend gemaakt dat de Welshman Brett Johns op 16 Juli 2017 zijn opwachting zal maken in ”The SSE Hydro” te Glasgow, Schotland, Verenigd Koninkrijk. Hij neemt het in de Bantamweight divisie op tegen de Canadees Mitch Gagnon. Gagnon daagde Johns ongeveer een week geleden op een respectvolle manier uit via Twitter. Johns reageerde met ”Let’s do it”. Nu is het gevecht dus officieel en zullen beide mannen elkaar ontmoeten tijdens UFC Fight Night 113.

Brett Johns (MMA 13-0/UFC 1-0) is met zijn 24 jaar en ongeslagen record een van de grootste talenten uit Wales. De Welshman heeft onder meer titels gewonnen in bekende organisaties als Titan FC en Cage Warriors FC. In 2015 versloeg hij voormalig UFC vechter Walel Watson en TUF veteraan Anthony Gutierrez. Johns traint bij de Chris Rees Academy in Wales. Een van de beste MMA gyms in Wales, zeker wat betreft BJJ. In 2016 maakte Johns zijn debuut in de UFC. Ondanks dat hij de eerste Welshman was die vocht in de UFC, was hij niet de eerste die een contract tekende bij de organisatie. Die eer ging naar Jack Marshman die later op die avond ook zijn debuut maakte. Johns won zijn UFC debuut tegen de Zuid-Koreaan Kwan Ho Kwak en zal zijn ongeslagen MMA record willen verlengen tegen Mitch Gagnon. Eerder dit jaar ging een gevecht tegen Ian Entwistle op het laatste moment niet door wegens gewichtsproblemen van Entwistle.

Mitch Gagnon (MMA 12-4/UFC 4-3) kwam in 2012 de UFC binnen. Hij verloor weliswaar laat in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission van Bryan Caraway, maar het gevecht was zeer competitief en leuk om te zien waardoor de UFC het beide vechters beloonde met de Fight of the Night bonus. Vervolgens wist Gagnon een winstreak op te bouwen van vier gevechten, met onder meer drie Rear Naked Choke Submission finishes in de eerste ronde. Hiermee kwam hij de Top 15 van de UFC Bantamweight divisie in. Gagnon werd vervolgens gematcht tegen voormalig Bantamweight Kampioen Renan Barao. Gagnon deed het na behoren, maar kwam uiteindelijk toch te kort. Barao finishte Gagnon laat in de derde ronde. Mede vanwege blessures duurde het vervolgens bijna twee jaar alvorens we Gagnon terug zagen in de Octagon. Tijdens UFC 206 in December 2016 keerde Gagnon terug tegen Matthew Lopez. Na een sterke eerste ronde nam Lopez in de tweede ronde het initiatief volledig over en versloeg Gagnon voor eigen publiek via Unanimous Decision.

Comments are closed.

Translate »