breaking news

Brent Primus vs. Michael Chandler 2 tijdens Bellator Hawaii ”tweedaagse”

October 11th, 2018 | by Marcel Dorff
Brent Primus vs. Michael Chandler 2 tijdens Bellator Hawaii ”tweedaagse”
Bellator MMA
0

Bellator MMA heeft zojuist aangekondigd dat het niet één maar twee evenementen zal organiseren in Honolulu, Hawaii. Eerder werd het evenement op 15 December 2018 al bekend gemaakt. Nu zal Bellator ook een dag eerder eveneens in het Neal S. Blaisdell Center een evenement organiseren. Het Main Event van die card is een lang verwachte rematch tussen Lightweight Kampioen Brent Primus en voormalig Kampioen Michael Chandler. De rematch stond eerder al gepland voor April dit jaar echter raakte Primus geblesseerd.

Brent Primus (MMA 8-0/Bellator 6-0) maakte in 2013 zijn Bellator debuut en is nog ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière. De vechter uit Eugene, Oregon vocht zesmaal voor Bellator, en wist alle zes gevechten om te zetten in een overwinning. Primus maakte in 2016 zijn Main Card debuut voor Bellator. Met succes werd gewonnen via Split Decision van Gleristone Santos. Daarvoor had Primus al van Derek Anderson gewonnen eveneens via Split Decision. Zijn eerste drie gevechten voor Bellator wist Primus allemaal binnen de eerste ronde te beslissen. Primus zou het opnemen in Februari 2017 tegen de eveneens ongeslagen Adam Piccolotti, echter raakte Piccolotti vlak voor het treffen geblesseerd en werd het gevecht gecanceld. Primus mocht vervolgens voor de titel vechten tijdens het grootste Bellator evenement aller tijden tegen Michael Chandler. Chandler brak zijn enkel vroeg in de eerste ronde, en mocht niet verder. Primus won via TKO, en zal nu de belt die hij won van Chandler nu tegen dezelfde man moeten verdedigen.

Michael Chandler (MMA 18-4/Bellator 15-4) is inmiddels al jaren niet meer weg te denken uit de top van de Bellator Lightweight divisie. Chandler maakte in 2010 met een 3-0 record zijn debuut voor de organisatie. Nadat Chandler zijn eerste twee gevechten voor de organisatie betrekkelijk eenvoudig in de eerste ronde wist te winnen, mocht Chandler meedoen aan het achtkoppige Bellator Lightweight Toernooi. Chandler versloeg in 2011 achter elkaar Marcin Held, Lloyd Woodard en Patricky Freire, waarna hij een titelgevecht verdiende tegen Kampioen Eddie Alvarez. In een absoluut fantastisch gevecht van beide kanten wist Chandler in de vierde ronde een Rear Naked Choke Submission te plaatsen bij Alvarez. Chandler kroonde zich tot nieuwe Kampioen. Chandler versloeg vervolgens de Japanse veteraan Akihiro Gono in een ”non-titlefight” waarna Chandler zijn belt met succes verdedigde tegen Rick Hawn en David Rickels. Vervolgens stond eind 2013 een rematch tegen Eddie Alvarez op het programma. Ditmaal wist Alvarez het gevecht via een controversiële Split Decision te winnen en de titel te heroveren. Dit was ook gelijk het eerste Pro-MMA verlies uit Chandler’s carrière. Doordat Alvarez vervolgens in een contractdispuut met Bellator lag mocht Chandler voor de Interim titel vechten tegen Will Brooks. Brooks versloeg Chandler via Split Decision. Vervolgens tekende Alvarez bij de UFC en werd de Interim titel de ”echte” titel. Bellator plande een rematch tussen Brooks en Chandler. Ditmaal verloor Chandler in de vierde ronde via TKO. Chandler had opeens drie verliespartijen op een volgend achter zijn naam staan. Echter wist Chandler het tij in 2015 te keren tegen Derek Campos en David Rickels. Beide mannen werden gefinisht waarna Chandler opnieuw voor de titel mocht vechten. Doordat ook Brooks naar de UFC overstapte was de titel vacant. Chandler nam het voor de tweede keer in zijn carrière op tegen Patricky Freire. Chandler won het gevecht via KO vroeg in de eerste ronde en pakte de Bellator Lightweight titel opnieuw. Eind 2016 verdedigde Chandler zijn belt tegen Benson Henderson. Chandler won het gevecht via Split Decision. Vervolgens brak Chandler zijn enkel tijdens zijn titelverdediging tegen Brent Primus in de eerste ronde. Gevolg was een TKO verlies, de titel kwijt en een blessure. Chandler kwam hierdoor pas in Januari 2018 terug tegen Goiti Yamauchi. Chandler domineerde het gevecht en won via Unanimous Decision. Hierdoor mocht hij nu een rematch tegen Primus gaan vechten. Echter raakte Primus geblesseerd en viel Brandon Girtz in. Chandler bezegelde zijn status van #1 contender door Girtz via Arm-Triangle Choke Submission in de eerste ronde te finishen.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »