breaking news

Brennan Ward & David Rickels ontmoeten elkaar tijdens Bellator 185

September 16th, 2017 | by Marcel Dorff
Brennan Ward & David Rickels ontmoeten elkaar tijdens Bellator 185
Bellator MMA
0

MMA Today heeft zojuist weten te achterhalen dat Brennan Ward & David Rickels het op 20 Oktober 2017 tegen elkaar zullen gaan opnemen in de Welterweight divisie. Tijdens het evenement Bellator 185 in Uncasville, Connecticut zullen beide mannen de Bellator Cage in de Mohegan Sun Arena met elkaar delen. Het gevecht zal plaatsvinden op de Main Card.

Brennan Ward (MMA 14-6/Bellator 9-6) vecht al sinds 2012 voor de organisatie. Ward kwam over van de CES MMA organisatie met een 4-0 record. Ward won zijn Bellator debuut tegen Sam McCoy, maar verslikte zich vervolgens in Aaron Johnson. Nog geen 14 dagen later stelde hij orde op zaken doot Yair Moguel vroeg in de eerste ronde te finishen. Ward deed vervolgens in 2013 mee aan het ”8-men” Middleweight toernooi. Ward finishte alle drie zijn tegenstander en zou het toernooi glansrijk winnen. De beloning voor Ward kwam begin 2014 in de vorm van een titelgevecht tegen Middleweight Kampioen Alexander Shlemenko. Shlemenko was een maatje te groot voor Ward waardoor Ward zijn tweede verlies binnen de organisatie moest slikken. Het jaar 2014 werd een jaar om heel snel te vergeten voor Ward. In zijn comeback partij na het verlies om de titelstrijd ging Ward vroeg in de eerste ronde zwaar KO tegen Tamdan McCrory. Ward hield het vervolgens voor gezien in de Middleweight divisie, en ging een gewichtsklasse omlaag naar Welterweight. Daar vond Ward al heel snel zijn draai weer. In 2015 vocht Ward driemaal voor Bellator, alle drie de keren wist Ward het gevecht binnen de eerste ronde te beslissen. Onder andere Curtis Millender werd verslagen. Ward maakte vervolgens nog even een succesvol uitstapje naar de RIZIN FF organisatie, waar hij een Submission overwinning in de tweede ronde pakte tegen de ongeslagen Japanner Ken Hasegawa. Echter begon 2016 slecht voor Ward. Tijdens zijn gevecht met Evangelista Santos moest Ward al in de eerste ronde aftikken op een Leglock Submission. Ward revancheerde zich vervolgens eind 2016 met een KO overwinning tegen Saad Awad. Helaas voor Ward ging het begin dit jaar mis tegen Paul Daley. Via een Flying Knee in de eerste ronde ging Ward zwaar KO. In Augustus van dit jaar stond Ward gematch tegen Fernando Gonzalez. Ward was aan de winnende hand, maar kwam klem te zitten in een Guillotine Choke Submission en moest daardoor vroeg in de derde ronde aftikken. Ward mag nu proberen om zijn losing streak van twee gevechten te gaan doorbreken.

David Rickels (MMA 18-4-0-2/Bellator 12-4-0-2) is een MMA veteraan die al sinds 2011 voor Bellator MMA vecht. Na drie overwinningen in zijn eerste drie gevechten voor de organisatie deed Rickels in 2012 mee aan het Welterweight toernooi. Rickels kwam tot de halve finale waar hij zijn meerdere moest erkennen in Karl Amoussou via Split Decision. Rickels probeerde het een jaar later opnieuw tijdens het Lightweight toernooi. Ditmaal met meer succes. Lloyd Woodard, Jason Fischer en Saad Awad werden verslagen, waarna Rickels mocht vechten voor de Bellator MMA Lightweight titel tegen Kampioen Michael Chandler. Rickels had geen schijn van kans en verloor binnen een minuut via KO. Rickels probeerde het een jaar later opnieuw via het Lightweight toernooi, maar werd al meteen in de kwartfinales uitgeschakeld via KO door Patricky Pitbull. Sindsdien wisselt Rickels goede prestaties of met mindere. Rickels won van zijn laatste zes gevechten er drie. Wat opvalt is dat tweemaal een partij eindigde in een No Contest. Echter pakte Rickels begin dit jaar tegen Aaron Derrow de overwinning via TKO in de derde ronde.

Comments are closed.

Translate »