breaking news

Brendan O’Reilly vs. ”Maestro” Dong Hyun Kim toegevoegd aan de TUF 24 Finale

October 13th, 2016 | by Marcel Dorff

Afgelopen nacht werd bekend dat Brendan O’Reilly het zal opnemen tegen ”Maestro” Dong Hyun Kim. Het Lightweight gevecht zal plaatsvinden op 3 December 2016 in Las Vegas, Nevada tijdens de TUF 24 Finale.

Brendan O’Reilly (MMA 6-2-0-1/UFC 1-2-0-0) kwam via TUF Nations in 2014 de UFC binnen. De Australiër verloor in zijn eerste gevecht tijdens TUF Nations tegen de Canadees Kajan Johnson, en was vervolgens uitgeschakeld voor verdere deelname. Zijn officiële UFC debuut maakte O’Reilly in Augustus 2014 in China. Hij nam het op tegen de TUF China winnaar Zhang Lipeng. Het debuut verliep niet zoals gehoopt aangezien hij verloor via Unanimous Decision. O’Reilly zat op de schopstoel, en wist dat hij zijn aankomende gevecht tegen landgenoot Vik Grujic winnend moest afsluiten om zijn UFC verblijf een vervolg te geven. O’Reilly won via Unanimous Decision. Hierna kreeg hij een gevecht tegen Alan Jouban aangeboden. Bij nader inzien een te hoog gegrepen tegenstander aangezien Jouban vrij eenvoudig won via TKO in de eerste ronde. Nu mag O’Reilly het opnemen tegen Dong Hyun Kim. En voor beide mannen zal gelden : ”Loser leaves town”.

Dong Hyun Kim (MMA 13-8-3/UFC 0-2-0) niet te verwarren met de Welterweight Dong Hyun ”Stungun” Kim, kwam in 2015 als late replacement voor Hyun Gyu Lim de UFC binnen. Hij nam het op tegen Dominique Steele. In een gevecht waar Kim aan de winnende hand leek, verloor Kim door een slam/powerbomb in de derde ronde. Kim kreeg afgelopen Mei een herkansing in de UFC tegen de Mexicaan Marco Polo Reyes. In een gevecht dat zeker behoort tot de Top 5 van Fight of the Year tot nu toe verloor Kim vroeg in de derde ronde via TKO. Daarvoor waren beide mannen al in de voorgaande rondes aangeslagen geweest en knockdown gegaan. Ondanks dat de card ”loaded” was met bekende namen en goede match-ups kreeg deze FightPass opener Fight of the Night toegewezen. Mede doordat Kim heeft laten zien dat hij komt om te vechten, zal de UFC hem een derde gevecht hebben aangeboden. Iets wat fans alleen maar zullen toejuichen mits je voorgaande gevechten hebt gezien.

14658315_1342293872456422_424258541_n

Leave a Reply

Translate »