breaking news

Brendan Allen vs. Karl Roberson toegevoegd aan UFC 261 op 24 april

February 27th, 2021 | by Marcel Dorff
Brendan Allen vs. Karl Roberson toegevoegd aan UFC 261 op 24 april
UFC
0

Brendan Allen zal op 24 april aanstaande tijdens UFC 261 zijn opwachting maken in de Octagon. De Amerikaan treft Karl Roberson die dag in de Middleweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. MMA Junkie maakte het nieuws als eerste bekend, wij kunnen de partij bevestigen.

Brendan Allen (MMA 14-4/UFC 3-1) is een MMA vechter die na een ongeslagen amateur carrière in 2015 de overstap maakte naar de professionals. Allen won zijn eerste Pro-MMA gevechten waarna hij een contract tekende bij de Legacy Fighting organisatie. Daar verloor hij zijn debuut tegen Trevin Giles. Na vervolgens bij een andere organisatie gewonnen te hebben van TUF veteraan Charlie Rader won Allen bij zijn terugkeer bij Legacy Fighting dit keer wel van Clovis Hancock. Legacy FC fuseerde vervolgens met RFA in het nieuwe LFA. Allen zou vervolgens uitkomen voor de LFA organisatie. Na een overwinning tegen Jon Kirk mocht Allen vechten voor de allereerste LFA Middleweight titel tegen Eryk Anders. Allen verloor via Unanimous Decision. Allen pakte vervolgens in zijn gevecht daarop tegen Chris Harris wel een overwinning. Mede doordat Anders tekende bij de UFC mocht Allen ditmaal wederom voor de vacante titel vechten tegen Anthony Hernandez. Hernandez bleek via Unanimous Decision te sterk. Wederom wist Allen zijn daarop volgende partij te winnen waarna hij voor de derde keer mocht vechten voor de LFA titel. Ditmaal was de ongeslagen Tim Hiley de tegenstander. De titel was wederom vacant omdat ook Hernandez bij de UFC tekende. Allen bewees dat driemaal scheepsrecht is en pakte de titel in de derde ronde via een Rear Naked Choke Submission. Allen verdedigde de titel vervolgens succesvol tegen Moses Murrietta. Mede hierdoor werd Allen uitgenodigd voor het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Allen won zijn partij overtuigend in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission tegen Aaron Jeffery en kreeg een contract bij de UFC. Allen zou vervolgens in Oktober 2019 zijn UFC debuut gaan maken tijdens UFC Boston tegen Eric Spicely. Echter raakte Spicely geblesseerd en zou Kevin Holland de nieuwe tegenstander worden. Allen won zijn debuut via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Allen werd vervolgens in Februari 2020 gekoppeld aan de Engelsman Tom Breese tijdens UFC Norfolk. Allen imponeerde met een TKO overwinning in de eerste ronde. Allen zou vervolgens vechten tegen Ian Heinisch in Juni 2020. Echter trok Heinisch zich terug en werd nieuwkomer Kyle Daukaus de tegenstander. Allen won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens werd de partij tegen Heinisch opnieuw ingepland in November 2020. Ditmaal moest Heinisch zich op de dag van het gevecht terugtrekken na een positieve COVID-19 test. Allen werd een week later opnieuw ingepland, ditmaal tegen Sean Strickland. Allen verloor de partij via TKO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Karl Roberson (MMA 9-3/UFC 4-3) was de eerste vechter die een gevecht gepland had staan nadat hij een UFC contract verdiende tijdens de show Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Roberson begon aan dat gevecht met een 4-0 record, en nam het op tijdens het Main Event tegen LFA vechter Ryan Spann. Spann probeerde het gevecht naar de grond te brengen, echter wist Roberson de takedown te pareren en vervolgens Spann met twee venijnige korte ellenbogen vanuit de clinch te stoppen. Roberson won op deze manier via KO na 15 seconden. Roberson maakte vervolgens zijn UFC debuut tijdens UFC Norfolk in November 2017 tegen Darren Stewart. Roberson imponeerde met een Rear Naked Choke Submission overwinning in de eerste ronde. Echter kon hij die prestatie geen goed vervolg geven. In Mei 2018 werd in Brazilië verloren van Cezar Ferreira via een Arm-Triangle Choke Submission in de eerste ronde. Roberson maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC 230 in November 2018 tegen de Welshman Jack Marshman. Roberson wist de partij via Unanimous Decision te winnen. Roberson zou vervolgens op slechts een week notice een gevecht aanpakken in de Light-Heavyweight divisie tegen Glover Teixeira. Ondanks dat Roberson Teixeira wist aan te slaan verloor hij uiteindelijk in de eerste ronde via een Arm-Triangle Choke Submission. Roberson zou vervolgens in Juli 2019 terugkeren in de Octagon tijdens UFC Sacramento tegen de Welshman John Phillips. Echter raakte Phillips geblesseerd waarna Wellington Turman de nieuwe tegenstander werd. Roberson won het gevecht via een controversiële Split Decision. Vervolgens wist Roberson te imponeren tijdens zijn gevecht in November 2019 tijdens UFC Moskou. De Amerikaan versloeg Roman Kopylov via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens zou Roberson vechten tegen Makhmud Muradov. Echter ging de partij niet door in verband met COVID-19. Vervolgens zou Roberson het in Mei 2020 opnemen tegen Marvin Vettori, maar kwam niet door de medische keuring. Het gevecht werd opnieuw ingepland voor Juni 2020. Roberson verloor de partij via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Roberson werd vervolgens in December 2020 tweemaal ingepland tegen Dalcha Lungiambula. De partij zou in verband met een positieve COVID-19 test van Roberson nooit plaatsvinden.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »