breaking news

BREAKING: UFC debutant Rongzhu treft Rodrigo Vargas tijdens UFC 261 op 24 april

March 16th, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: UFC debutant Rongzhu treft Rodrigo Vargas tijdens UFC 261 op 24 april
UFC
0

De UFC heeft wederom een Chinese vechter van het UFC Performance Institute in Shanghai gecontracteerd. Nadat Aoriqileng en Na Liang al aan het UFC 261 evenement werden toegevoegd op 24 april zal nu ook Rongzhu zijn debuut gaan maken. De Chinees treft de Mexicaan Rodrigo Vargas in de Lightweight divisie. Dit bevestigen diverse bronnen aan MMA DNA. Beide vechters treffen elkaar in Jacksonville, Florida.

Rongzhu (MMA 17-3/UFC 0-0) is een Chinese MMA vechter die zijn professionele debuut maakte in 2016. Rongzhu vocht bijna al zijn partijen voor de bekende WLF W.A.R.S. organisatie in China. De Chinees wist zeven van zijn eerste tien partijen winnend af te sluiten. Echter begon vervolgens pas een ongekende winstreak van tien partijen. Rongzhu wist tijdens die winstreak in 2019 de titel te pakken door Marcio Andrade in de vijfde ronde via Rear Naked Choke Submission te finishen. De titel werd vervolgens tweemaal verdedigt tegen Alisson Barbosa en Bideliya. Rongzhu sloot ze vervolgens aan bij het UFC Performance Institute in Shanghai. De Chinees “stuurdeerde af” begin 2021 en tekende vervolgens een contract bij de UFC.

Rodrigo Vargas (MMA 11-4/UFC 0-2) is een Mexicaanse MMA vechter die in 2011 zijn Pro-MMA debuut maakte. Na een goede start met drie overwinningen kreeg Vargas de kans om bij de Combate Americas organisatie te tekenen. Vargas verloor zijn debuut en zou vervolgens voor een aantal andere organisaties uitkomen. Vargas pakte vijf overwinningen op rij waaronder een imposante TKO overwinning tegen Jordan Williams. Vargas maakte vier jaar na zijn laatste gevecht bij Combate Americas in 2017 zijn rentree voor de organisatie. Wederom zat het de Mexicaan niet mee. Ditmaal werd verloren via Split Decision. Echter wist Vargas vervolgens wel twee keer te winnen voor de organisatie, waaronder een overwinning tegen UFC veteraan Mike de la Torre. Vargas maakte in Augustus 2019 zijn UFC debuut tijdens UFC Montevideo tegen Alex da Silva. Vargas verloor via Unanimous Decision. Vervolgens maakte Vargas in Februari 2020 zijn opwachting tegen Brok Weaver. Vargas vocht sterk echter kwam een oerdomme illegale knie de Mexicaan erg duur te staan. Weaver ging KO waarna Vargas gediskwalificeerd werd. Vargas werd vervolgens in September 2020 gekoppeld aan de Braziliaan Alan Patrick. Echter raakte Vargas geblesseerd en moest hij zich terugtrekken.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »