breaking news

BREAKING: TUF 27 winnaar Mike Trizano treft Hakeem Dawodu tijdens UFC evenement op 5 februari

October 12th, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: TUF 27 winnaar Mike Trizano treft Hakeem Dawodu tijdens UFC evenement op 5 februari
UFC
0

Een zeer interessante partij in de Featherweight divisie is toegevoegd aan het UFC evenement op 5 februari aanstaande. TUF 27 winnaar Mike Trizano keert terug in de Octagon tegen het Canadese talent Hakeem Dawodu. Het gevecht zal plaatsvinden op een tot dusver onbekende locatie. Meerdere bronnen weten het nieuws aan MMA DNA te melden.

Mike Trizano (MMA 9-1/UFC 3-1) is een Tiger Schulmann’s MMA vechter die sinds 2016 te vinden is in het professionele MMA circuit. De vechter uit Ramsey, New Jersey was in 2014 en 2015 actief in het amateur circuit waar hij vier titels pakte en ongeslagen bleef. Trizano maakte zijn Pro-MMA debuut tijdens Ring of Combat 54 tegen Serra-Longo Team vechter James Gonzalez. Trizano won het gevecht via Unanimous Decision. Na uiteindelijk nog drie overwinningen te hebben gepakt inclusief de Maverick MMA titel mocht Trizano in 2017 vechten voor de vacante Ring of Combat Featherweight titel tegen wederom James Gonzalez. En wederom won Trizano de partij via Unanimous Decision. Vervolgens meldde Bellator MMA zich voor ”The Lone Wolf”. In November 2017 pakte Trizano een zeer imposante overwinning door Mike Otwell via D’Arce Choke Submission te verslaan. Trizano deed vervolgens auditie voor het 27ste seizoen van The Ultimate Fighter. Trizano deed mee aan dit seizoen en wist zowel Thailand Clark als John Gunther te verslaan. Dit leverde hem een finaleplaats op tijdens de TUF 27 Finale tegen Joe Giannetti. In een afwachtend gevecht was het uiteindelijk Trizano die via Split Decision de TUF 27 titel won. Vervolgens werd Trizano tijdens UFC Denver ingeroosterd tegen Luis Peña (beter bekend als Violent Bob Ross). Trizano vocht sterk en wist uiteindelijk het gevecht via Split Decision naar zich toe te trekken. Trizano zou tijdens zijn gevecht in Mei 2019 terugkeren naar zijn originele gewichtsklasse. In de Featherweight divisie nam hij het tijdens UFC Rochester op tegen Grant Dawson. Dawson was te sterk op de grond en finishte Trizano via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Trizano zou vervolgens in Februari 2021 terugkeren in de Octagon tegen Rafael Alves. Echter raakte hij geblesseerd en moest hij afzeggen. Hierdoor maakte hij pas in Mei 2021 zijn comeback in de UFC tegen Ľudovít Klein. In een zeer vermakelijke partij won Trizano via Unanimous Decision. Trizano zou vervolgens in Oktober 2021 terugkeren in de Octagon tegen Chas Skelly. Echter trok Skelly zich terug en werd de partij gecanceld.

Embed from Getty Images

Hakeem Dawodu (MMA 12-2-1/UFC 5-2-0) wordt gezien als een van de grootste talenten (misschien wel hét grootste talent) uit Canada. Dawodu startte zijn Pro-MMA carrière in 2014, en vocht voordat hij bij de UFC tekende al zijn gevechten voor de WSOF organisatie (tegenwoordig PFL). Dawodu won zijn eerste vijf partijen allemaal via (T)KO, waaronder een overwinning tegen de op dat moment ongeslagen Chuka Willis. Vervolgens werd Dawodu gematcht tegen Marat Magomedov. Dit gevecht eindigde in een Majority Draw. Echter wist Dawodu in de rematch Magomedov wel te finishen via TKO, waardoor hij tot op de dag van vandaag de enige vechter is die de Rus heeft weten te verslaan. Dawodu’s laatste gevecht voordat hij bij de UFC tekende dateert van Maart 2017. Destijds was hij via Unanimous Decision UFC veteraan Steven Siler de baas. Dawodu maakte in Maart 2018 zijn UFC debuut in Londen tegen de Schot Danny Henry. Een werkelijk vreselijk debuut voor de getalenteerde Dawodu. Henry wist Dawodu vroeg knockdown te slaan, en finishte het gevecht vervolgens via een Guillotine Choke Submission binnen een minuut. Dawodu wist zichzelf vervolgens tijdens UFC Calgary in Juli 2018 te revancheren. Via een dominante Unanimous Decision werd gewonnen van Austin Arnett. Dawodu werd vervolgens in December 2018 gekoppeld aan Kyle Bochniak. Dawodu vocht sterk en won wederom via Unanimous Decision. Vervolgens wist Dawodu voor eigen publiek in Juli 2019 te imponeren. Via een Headkick TKO in de derde ronde werd gewonnen van de Japanner Yoshinori Horie. Dawodu kreeg de Performance of the Night bonus voor deze finish. Dawodu werd vervolgens in November 2019 gekoppeld aan Julio Arce tijdens UFC 244 in New York. In een close gevecht wist Dawodu de thuisfavoriet te verslaan via Split Decision. En ook in zijn daarop volgende gevecht won Dawodu via Split Decision. In Abu Dhabi werd in September 2020 gewonnen van Zubaira Tukhugov. Dawodu zou vervolgens in Januari 2021 gekoppeld worden aan Shane Burgos. De partij ging echter niet door nadat Dawodu zich moest terugtrekken met een schouderblessure. De Canadees keerde in Juni 2021 uiteindelijk wel terug in de Octagon tegen Movsar Evloev. Dawodu verloor via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »