breaking news

BREAKING: TUF 27 winnaar Mike Trizano treft Chas Skelly op 9 oktober tijdens UFC evenement

August 25th, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: TUF 27 winnaar Mike Trizano treft Chas Skelly op 9 oktober tijdens UFC evenement
UFC
0

De Lightweight winnaar van het 27ste seizoen van The Ultimate Fighter keert op 9 oktober aanstaande terug in de Octagon. Mike Trizano gaat het opnemen tegen Chas Skelly in de Featherweight divisie. Dit melden meerdere bronnen aan MMA DNA. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie.

Mike Trizano (MMA 9-1/UFC 3-1) is een Tiger Schulmann’s MMA vechter die sinds 2016 te vinden is in het professionele MMA circuit. De vechter uit Ramsey, New Jersey was in 2014 en 2015 actief in het amateur circuit waar hij vier titels pakte en ongeslagen bleef. Trizano maakte zijn Pro-MMA debuut tijdens Ring of Combat 54 tegen Serra-Longo Team vechter James Gonzalez. Trizano won het gevecht via Unanimous Decision. Na uiteindelijk nog drie overwinningen te hebben gepakt inclusief de Maverick MMA titel mocht Trizano in 2017 vechten voor de vacante Ring of Combat Featherweight titel tegen wederom James Gonzalez. En wederom won Trizano de partij via Unanimous Decision. Vervolgens meldde Bellator MMA zich voor ”The Lone Wolf”. In November 2017 pakte Trizano een zeer imposante overwinning door Mike Otwell via D’Arce Choke Submission te verslaan. Trizano deed vervolgens auditie voor het 27ste seizoen van The Ultimate Fighter. Trizano deed mee aan dit seizoen en wist zowel Thailand Clark als John Gunther te verslaan. Dit leverde hem een finaleplaats op tijdens de TUF 27 Finale tegen Joe Giannetti. In een afwachtend gevecht was het uiteindelijk Trizano die via Split Decision de TUF 27 titel won. Vervolgens werd Trizano tijdens UFC Denver ingeroosterd tegen Luis Peña (beter bekend als Violent Bob Ross). Trizano vocht sterk en wist uiteindelijk het gevecht via Split Decision naar zich toe te trekken. Trizano zou tijdens zijn gevecht in Mei 2019 terugkeren naar zijn originele gewichtsklasse. In de Featherweight divisie nam hij het tijdens UFC Rochester op tegen Grant Dawson. Dawson was te sterk op de grond en finishte Trizano via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Trizano zou vervolgens in Februari 2021 terugkeren in de Octagon tegen Rafael Alves. Echter raakte hij geblesseerd en moest hij afzeggen. Hierdoor maakte hij pas in Mei 2021 zijn comeback in de UFC tegen Ľudovít Klein. In een zeer vermakelijke partij won Trizano via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Chas Skelly (MMA 18-3-0-1/UFC 7-3-0-1) kwam de UFC binnen met een record van elf overwinningen en nul verliespartijen. Skelly kwam onder anderen uit voor Legacy FC en Bellator MMA voordat hij naar de UFC ging. In 2014 maakte hij zijn UFC debuut tegen de eveneens ongeslagen Mirsad Bektic. Bektic zou het gevecht winnen via Majority Decision en Skelly zijn eerste Pro-MMA nederlaag toebrengen. Vervolgens wist Skelly een winstreak van vier gevechten op te bouwen met stoppage wins tegen Tom Niinimaki, Jim Alers en Kevin Souza. Echter ging het in Maart 2016 mis via Unanimous Decision tegen de gerankte Darren Elkins. Skelly herstelde echter fenomenaal in zijn daarop volgende gevecht in September 2016. Binnen twintig seconden wist Skelly via een Anaconda Choke Submission de Venezolaan Maximo Blanco te finishen. Dit leverde Skelly de Performance of the Night bonus op. In Februari 2017 nam Skelly het op tegen MMA Lab’s Chris Gruetzemacher. Via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde wist Skelly ook dit gevecht tot een goed einde te brengen. Skelly werd vervolgens ingeroosterd tegen Jason Knight tijdens UFC 211 in Dallas, Texas. Skelly vocht elf maal in Texas, en won elf maal. Hij kon hier echter geen twaalf uit twaalf van maken. Jason Knight was via TKO in de derde ronde te sterk voor Skelly. Skelly keerde vervolgens pas anderhalf jaar later terug in de Octagon. Tijdens UFC Denver in November 2018 was UFC debutant Bobby Moffett de tegenstander. Skelly kwam in de tweede ronde vast te zitten in een D’Arce Choke Submission. Echter tikte Skelly niet af. De scheidsrechter dacht dat Skelly out was, maar dit bleek niet zo te zijn. Ondanks dit gegeven werd de winst aan Moffett toegewezen. Ruim twee jaar na dato werd de partij alsnog omgezet in een No Contest. Skelly werd vervolgens in Juni 2019 gematcht tegen Jordan Griffin tijdens UFC Minneapolis. Skelly raakte echter geblesseerd waardoor hij zich moest afmelden. De partij werd opnieuw ingepland voor UFC Vancouver in September 2019. Skelly won de partij via Unanimous Decision. Skelly zou vervolgens vechten in Januari 2020 tegen Grant Dawson. Echter werd het gevecht tijdens Fight Week in verband met een USADA kwestie van Dawson gecanceld. De UFC plande echter de partij opnieuw in voor Februari 2020 tijdens UFC Norfolk. Echter was het ditmaal Skelly die in verband met een blessure moest afzeggen. Skelly werd vervolgens in Februari 2021 gekoppeld aan Jamall Emmers. De partij werd echter last minute gecanceld in verband met een rugblessure van Emmers.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »