breaking news

BREAKING: Tafon Nchukwi vs. Jun Yong Park toegevoegd aan UFC evenement op 8 mei

March 2nd, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: Tafon Nchukwi vs. Jun Yong Park toegevoegd aan UFC evenement op 8 mei
UFC
0

De ongeslagen Tafon Nchukwi keert op 8 mei terug in de Octagon. De Kameroener gaat het opnemen tegen de Zuid-Koreaan Jun Yong Park in de Middleweight divisie. Dit melden meerdere bronnen aan MMA DNA. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Echter lijkt Las Vegas de beoogde locatie te worden.

Tafon Nchukwi (MMA 5-0/UFC 1-0) is een Kameroense MMA vechter die na een korte amateur carrière in 2019 de overstap maakte naar de professionals. Nchukwi won zijn eerste twee professionele partijen en werd door de CFFC gekoppeld aan UFC developmental vechter William Knight. Nchukwi won die partij in de eerste ronde via TKO. Mede hierdoor werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was Al Matavao. Nchukwi versloeg Matavao via een Headkick KO in de tweede ronde. Ondanks zijn geringe ervaring was Dana White overtuigd en bood hij Nchukwi een UFC contract aan. Nchukwi maakte zijn UFC debuut in December 2020 tegen Jamie Pickett. Nchukwi won via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Jun Yong Park (MMA 12-4/UFC 2-1) is een Zuid-Koreaanse MMA vechter die zijn professionele carrière begon in 2013. Na een een stroeve start in zijn eerste zes gevechten met een 3-3 record tot gevolg wist Park de weg omhoog in te zetten. Park wist onder meer te winnen van de sterke Ray Cooper III en John Vake. Vervolgens werd ook van Glenn Sparv gewonnen waarna hij voor de Yawara FC titel mocht vechten tegen de ongeslagen Matvey Ivanenko. Park won het gevecht via KO in de eerste ronde. Park zou vervolgens bij de UFC tekenen en zette in Shenzhen zijn winstreak van zeven gevechten op het spel tegen Anthony Hernandez. In een boeiend gevecht was Hernandez via een Anaconda Choke Submission in de tweede ronde te sterk voor “The Iron Turtle”. Uiteindelijk wist Park in zijn tweede UFC gevecht wel de overwinning te pakken. In Busan werd gewonnen van de Canadees Marc-André Barriault via Unanimous Decision. Park zou vervolgens in Augustus 2020 vechten tegen Trevin Giles. Echter kwam de partij te vervallen nadat Zuid-Korea strengere COVID-19 regels invoerde. Uiteindelijk zou Park wel vechten twee maanden later tegen John Phillips. In een van de meest eenzijdige partijen ooit won Park via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »