breaking news

BREAKING: Song Yadong vs. Julio Arce toegevoegd aan UFC evenement op 13 november

September 21st, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: Song Yadong vs. Julio Arce toegevoegd aan UFC evenement op 13 november
UFC
0

Song Yadong maakt op 13 november zijn opwachting in de Octagon. De Chinees gaat het opnemen tegen Julio Arce in de Bantamweight divisie. Dit weten meerdere bronnen te melden aan MMA DNA. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX in Las Vegas.

Song Yadong (MMA 17-5-1-1/UFC 6-1-1-0) is een Chinese vechter die vooral bekend was in het regionale MMA circuit in China. Song vocht voor onder meer organisaties als WUFF, WLF en Kunlun Fight. Eenmaal kwam hij uit voor de M-1 Global organisatie. Song is een allround vechter en kan zowel op de grond als staan uit de voeten. Tijdens zijn meest recente gevecht voordat hij bij de UFC tekende versloeg hij de Let Edgars Skrivers via Unanimous Decision. Song maakte zijn UFC debuut tegen Bharat Kandare tijdens UFC Shanghai in November 2017. Song viel in voor zijn geblesseerde teamgenoot Pingyuan Liu. Song won het gevecht in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission. Song wilde vervolgens zijn technieken verbeteren en sloot zich aan bij Team Alpha Male. Tijdens UFC Singapore in Juni 2018 keerde Song terug in de Octagon tegen de Braziliaan Felipe Arantes. Song vocht sterk en wist vlak voor het einde van de tweede ronde Arantes hard via een ellenboog te raken. Arantes ging out en Song pakte zijn tweede overwinning. Die overwinning werd nog eens extra in het zonnetje gezet met de Performance of the Night bonus. Vervolgens zou Song vechten tijdens UFC Beijing tegen Frankie Saenz. Echter door de blessure van de Amerikaan trof Song UFC debutant Vince Morales. Song wist het gevecht overtuigend via Unanimous Decision te winnen. Song zou het vervolgens in Maart 2019 gaan opnemen tegen de Mexicaan Alejandro Perez. Echter raakte Song geblesseerd en moest hij noodgedwongen afzeggen. Het gevecht werd vervolgens opnieuw ingepland tijdens UFC 239 in Juli 2019. Song imponeerde via een keiharde KO in de eerste ronde. De Chinees pakte hiermee ook nog de Performance of the Night bonus. Song werd vervolgens in December 2019 tijdens UFC Washington gekoppeld aan Cody Stamann. Ondanks een punt in mindering en een moeizame partij wist Song toch nog een Majority Draw uit het vuur te slepen. Song werd vervolgens in Mei 2020 gekoppeld aan Marlon Vera in een Featherweight gevecht. Song won via een controversiële Unanimous Decision. Beide vechters kregen de Fight of the Night bonus. Yadong liep uiteindelijk in Maart 2021 tegen zijn eerste verlies aan in de UFC. Via Unanimous Decision was Kyler Phillips te sterk. Vijf maanden later kwam Yadong sterk terug. Via een Split Decision werd gewonnen van Casey Kenney.

Embed from Getty Images

Julio Arce (MMA 17-4/UFC 4-2) is een MMA vechter die al jaren wordt gezien als iemand die al veel eerder in de UFC had moeten vechten. Arce is vooral bekend in de Eastcoast scene van de Verenigde Staten. Zo vocht hij eenmaal voor de CFFC organisatie, maar kwam hij maar liefst elfmaal uit voor de Ring of Combat organisatie. Voor deze organisatie wist hij zowel de Bantamweight als de Featherweight titel te winnen. De UFC gaf Arce de kans om zich te bewijzen tijdens het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series. Arce stond tegenover de ongeslagen Team Lloyd Irvin vechter Peter Petties. Na een moeizame eerste ronde wist Arce in de tweede ronde Petties zeer overtuigend via TKO te verslaan. Tot verbazing van velen kreeg Arce geen UFC contract aangeboden. Arce keerde niet terug bij de Ring of Combat organisatie, maar vocht een kickbokspartij voor GLORY. Deze partij wist hij via TKO in de tweede ronde te winnen. Arce kreeg vervolgens alsnog een UFC contract en maakte op short notice in Januari 2018 zijn UFC debuut tijdens UFC 220 tegen Dan Ige. Arce wist de partij staand te houden waarmee hij zijn sterke punten kon etaleren. Arce domineerde het gevecht en won zijn debuut via Unanimous Decision. Arce keerde vervolgens terug tijdens UFC Utica in Juni 2018 tegen Daniel Teymur. Arce was de bovenliggende partij en wist uiteindelijk in de derde ronde het gevecht via Rear Naked Choke Submission te beslissen. Arce kreeg vervolgens zijn gewenste partij in Madison Square Garden in New York in November 2018 tegen Sheymon Moraes. Hiermee werd Arce de eerste atleet die zowel een bokspartij, kickbokspartij als MMA partij in MSG had gevochten. Arce verloor de partij na een bloedbad via Split Decision. Arce wist in zijn daarop volgende gevecht zich te revancheren. Via een Headkick KO in de derde ronde versloeg hij Julian Erosa tijdens UFC Rochester. Arce werd vervolgens in November 2019 voor eigen publiek gekoppeld aan Hakeem Dawodu. In een close gevecht verloor Arce via Split Decision. Arce zou wegens een blessure in 2020 niet vechten. In Februari 2021 zou hij het opnemen in de Bantamweight divisie tegen Timur Valiev. Echter moest Arce de partij afzeggen in verband met COVID-19. Hierdoor kwam hij pas in Juli 2021 weer in actie tegen Andre Ewell. Arce won de partij via TKO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »