breaking news

BREAKING: Shane Burgos vs. Billy Quarantillo toegevoegd aan UFC 268 in New York

September 3rd, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: Shane Burgos vs. Billy Quarantillo toegevoegd aan UFC 268 in New York
UFC
0

Een zeer interessante partij in de Featherweight divisie is door de UFC toegevoegd aan het New York evenement dat op 6 november zal plaatsvinden. Shane Burgos keert terug in de Octagon. Hij neemt het op tegen Billy Quarantillo in de Madison Square Garden Arena. Dit weten meerdere bronnen aan MMA DNA te bevestigen.

Shane Burgos (MMA 13-3/UFC 6-3) kwam in 2016 over van de CFFC organisatie waar hij zou vechten voor de Interim Featherweight Titel. Dit ging niet door vanwege een blessure van zijn tegenstander. Uiteindelijk kwam dit goed uit aangezien hij hierdoor op short notice zijn UFC debuut kon maken tegen Tiago Trator. Burgos wist uiteindelijk in een sterke performance de Braziliaan te verslaan via Unanimous Decision. En wist tussen de rondes door ook nog even een knipbeurt te nemen. In Maart 2017 vocht Burgos zijn tweede gevecht voor de UFC tegen American Top Team’s Charles Rosa. In een gevecht dat werd beloond met de Fight of the Night bonus finishte Burgos zijn tegenstander in de derde ronde via TKO. Burgos maakte het vervolgens drie op een rij in New York. Zo won hij tijdens UFC Long Island in Juli 2017 een zeer eenzijdige Unanimous Decision tegen de sterke Braziliaan Godofredo Pepey. Vervolgens maakte Burgos zijn opwachting op de Main Card van UFC 220 in Boston in Januari 2018 tegen Calvin Kattar. In een gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Burgos voor het eerst in zijn carrière via TKO in de derde ronde. De New Yorker maakte vervolgens in Madison Square Garden zijn comeback in November 2018 tegen Kurt Holobaugh. Burgos ging knockdown vroeg in de eerste ronde, maar wist gelijk te herstellen en de Armbar Submission te pakken. Burgos zou het vervolgens tijdens UFC Ottawa in Mei 2019 opnemen tegen Cub Swanson. In een boeiend gevecht won Burgos uiteindelijk via Split Decision. Burgos keerde een half jaar later terug in de Octagon. Voor eigen publiek werd in de derde ronde Makwan Amirkhani via TKO verslagen. Burgos zou vervolgens in Juni 2020 vechten tegen Josh Emmett. In een gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Burgos via Unanimous Decision. Burgos zou vervolgens in Januari 2021 terugkeren tegen Hakeem Dawodu. Echter raakte Dawodu geblesseerd en werd de partij gecanceld. Uiteindelijk keerde Burgos terug in Mei 2021 tegen Edson Barboza. In een competitieve partij verloor Burgos uiteindelijk in de derde ronde via TKO. Beide mannen kregen de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Billy Quarantillo (MMA 16-3/UFC 4-1) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn Pro-MMA carrière in 2013 begon. Na in het regionale circuit zes van in totaal zeven partijen gewonnen te hebben deed Quarantillo mee aan het 22ste seizoen van The Ultimate Fighter. Quarantillo won zijn eliminatiegevecht, maar verloor vervolgens van de sterke Engelsman Saul Rogers. Quarantillo kreeg ook geen kans van de UFC tijdens een van de Prelims van de TUF Finale waardoor hij wederom terugkeerde het regionale circuit in. In drie jaar tijd wist Quarantillo vijf van in totaal zes partijen te winnen waaronder de King of the Cage titel. Hierdoor werd hij door de UFC uitgenodigd om deel te nemen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Quarantillo had het moeilijk in de eerste ronde, maar nam het gevecht vervolgens compleet over. Uiteindelijk finishte Quarantillo zijn tegenstander Kamuela Kirk vroeg in de derde ronde en kreeg hij zijn fel begeerde UFC contract. Quarantillo zou vervolgens tijdens UFC Washington in December 2019 zijn promotionele debuut maken tegen Chris Fishgold. Echter raakte Fishgold geblesseerd waarna Jacob Kilburn de tegenstander werd. In een van de meest dominante en beste debuutgevechten van 2019 versloeg Quarantillo zijn tegenstander Kilburn via Triangle Choke Submission in de tweede ronde. Quarantillo zou vervolgens in April 2020 vechten tegen Gavin Tucker. Echter werd het gevecht gecanceld in verband met COVID-19. Uiteindelijk zou Quarantillo vechten in Mei 2020 tegen Spike Carlyle. In een zeer attractieve partij won Quarantillo via Unanimous Decision. Hier wist Quarantillo in September 2020 een derde overwinning in de Octagon aan toe te voegen. Via KO in de derde ronde werd Kyle Nelson verslagen. De UFC zou vervolgens drie maanden later de partij tegen Gavin Tucker opnieuw inplannen. Quarantillo verloor het gevecht via Unanimous Decision. Quarantillo zou vervolgens in Juli 2021 terugkeren tegen Herbert Burns. Echter raakte Burns geblesseerd en werd Gabriel Benitez de nieuwe tegenstander. Quarantillo won de partij via TKO in de derde ronde en pakte eveneens de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »