breaking news

BREAKING: Ricky Glenn vervangt Carlos Diego Ferreira op 23 oktober tegen Grant Dawson

September 25th, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: Ricky Glenn vervangt Carlos Diego Ferreira op 23 oktober tegen Grant Dawson
UFC
0

Grant Dawson blijft niet behouden voor de 2 oktober card. De Amerikaan zou het opnemen tegen Carlos Diego Ferreira. Echter raakte de Braziliaan geblesseerd. De UFC heeft in Ricky Glenn een tegenstander gevonden voor Dawson in de Lightweight divisie. Echter zal de partij op 23 oktober plaatsvinden. Dit weten meerdere bronnen aan MMA DNA te melden. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas.

Grant Dawson (MMA 17-1/UFC 5-0) is een Amerikaanse MMA vechter die na een succesvolle twee jaar durende amateur carrière in 2014 de overstap maakte naar de professionals. In het regionale circuit werkte Dawson zich op tot een van de grotere talenten van de Verenigde Staten. Dawson won al zijn zeven MMA gevechten in zijn eerste jaar als prof. Eveneens wist hij ook alle zeven gevechten te finishen. Na vervolgens ook overwinningen gepakt te hebben bij de Victory FC en Titan FC organisaties volgde in 2016 Dawson’s eerste verliespartij tegen Hugh Pulley. Dawson wist zich echter te herpakken en met overwinningen tegen onder meer Mike Plazola werd Dawson uitgenodigd voor het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series. Dawson vocht sterk en versloeg Adrian Diaz via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Dana White was overtuigd en bood Dawson een contract aan bij de UFC. Echter bleek de euforie van korte duur nadat Dawson positief werd getest door USADA. De UFC verbrak het contract van Dawson en hangende het onderzoek mocht Dawson ook nergens anders vechten. Ruim een jaar later (inmiddels 2018) liet USADA weten Dawson niet te vervolgen. Immers bleek dat Dawson het verboden middel had binnengekregen alvorens hij in de zogeheten “USADA-Poll” zat. Hierdoor liet USADA de zaak vallen en verklaarde de UFC zijn contract geldig. Dawson maakte zijn debuut tijdens UFC Wichita in Maart 2019 tegen Julian Erosa. In een sterke partij van Dawson versloeg hij Erosa via Unanimous Decision. Dawson keerde vervolgens al twee maanden later terug in de Octagon. Tijdens UFC Rochester nam hij het op tegen de ongeslagen Mike Trizano. Dawson wist met zijn groundgame het verschil te maken en Trizano in de tweede ronde te finishen via Rear Naked Choke Submission. Dawson zou vervolgens gematcht worden tegen Chas Skelly in Januari 2020 tijdens UFC 246. Echter werd het gevecht tijdens Fight Week in verband met een USADA kwestie gecanceld. Echter plande de UFC de partij opnieuw in voor UFC Norfolk in Februari 2020. Helaas raakte Skelly geblesseerd waarna de UFC opzoek moest naar een nieuwe opponent. Dit werd Darrick Minner. Dawson had moeite met Minner in de eerste ronde, maar wist in de tweede ronde via een Neck Crank Submission orde op zaken te stellen. Dawson wist vervolgens in Juli 2020 wederom te winnen. Ditmaal werd Nad Narimani via een dominante Unanimous Decision verslagen. Dawson werd vervolgens gematcht tegen de in de UFC eveneens nog ongeslagen Leonardo Santos. Dawson won via KO in de laatste seconde van de partij en verdiende daarmee de Performance of the Night bonus. Dawson zou vervolgens wederom een Braziliaan treffen in Carlos Diego Ferreira. Echter raakte Ferreira geblesseerd en werd vervangen door Ricky Glenn.

Embed from Getty Images

Ricky Glenn (MMA 22-6-1/UFC 4-3-0) kwam in September 2016 als short notice replacement voor Abel Trujillo de UFC binnen. De voormalig WSOF Featherweight Kampioen werd gekoppeld aan MMA veteraan Evan Dunham. Dunham zou het gevecht via Unanimous Decision winnen, maar Glenn liet zien een zeer sterke tegenstander te zijn. Het gevecht werd door de UFC beloond met de Fight of the Night bonus. Glenn die onder meer overwinningen op zijn resumé heeft staan tegen UFC Lightweight prospect Johnny Case en voormalig WSOF Featherweight Kampioen Georgi Karakhanyan wist vervolgens in Brooklyn, New York wel zijn eerste UFC overwinning bij te schrijven. Via Split Decision werd gewonnen van de uit Brooklyn afkomstige Phillipe Nover. Glenn gaf vervolgens in Augustus 2017 een zeer sterk vervolg aan die overwinning door de ongeslagen Gavin Tucker voor eigen publiek drie rondes lang compleet te domineren en zo een meer dan verdiende Unanimous Decision overwinning te pakken. Glenn vocht vervolgens tijdens UFC 219 in December 2017 tegen Myles Jury. Jury bleek een maatje te groot voor Glenn waardoor Jury een duidelijke Unanimous Decision overwinning pakte. Glenn keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Boise in Juli 2018 tegen Dennis Bermudez. In een vrij gelijkwaardige partij werd uiteindelijk via Split Decision gewonnen. Glenn pakte vervolgens een short notice partij aan tegen Arnold Allen tijdens de TUF 28 Finale. Echter raakte Allen geblesseerd waarna Glenn werd gematcht tegen nieuwkomer en LFA Kampioen Kevin Aguilar. In een zeer attractief gevecht was het uiteindelijk Aguilar die via Unanimous Decision de overwinning wist te pakken. Glenn zou vervolgens twee jaar na dat gevecht pas terugkeren in de Lightweight divisie tegen Carlton Minus. Helaas moest Glenn in verband met een COVID-19 besmetting afzeggen. Glenn maakte vervolgens na 2.5 jaar afwezigheid in Juni 2021 zijn comeback in de Octagon tegen Joaquim Silva. Glenn won de partij binnen 37 seconden via KO.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »