breaking news

BREAKING: Raphael Pessoa vs. Justin Tafa toegevoegd aan 25 juli evenement op Yas Island

June 11th, 2020 | by Marcel Dorff
BREAKING: Raphael Pessoa vs. Justin Tafa toegevoegd aan 25 juli evenement op Yas Island
UFC
0

De UFC heeft een Heavyweight partij toegevoegd aan het UFC evenement dat op 25 juli op Yas Island in Abu Dhabi, VAE zal plaatsvinden. De Braziliaan Raphael Pessoa gaat het opnemen tegen Justin Tafa. Dit weten meerdere bronnen ons te melden. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Raphael Pessoa (MMA 10-1/UFC 1-1) is een Braziliaanse MMA vechter die sinds 2016 in het Pro-MMA circuit vertoefd. “Bebezão” zoals hij in Brazilië wordt genoemd maakte furore bij de NCE organisatie. Bij deze organisatie pakte hij al in zijn vierde gevecht de titel door Leonardo Alves via Unanimous Decision te verslaan. Na vervolgens bij andere regionale promoties gevochten te hebben maakte Pessoa in November 2017 zijn Shooto Brasil debuut tegen Wagner Maia. Pessoa won wederom via Unanimous Decision. Pessoa tekende vervolgens een contract bij de LFA organisatie waar hij een succesvol debuut beleefde door Brian Heden vroeg in de eerste ronde via KO te finishen. Pessoa zou hierna bij de TKO organisatie tekenen om de Heavyweight Kampioen Ciryl Gane uit te dagen. Echter werd het evenement gecanceld. De partij ging alsnog door, echter wel in de UFC. Tijdens UFC Montevideo in Augustus 2019 vochten beide vechters tegen elkaar. Gane was te sterk via een Arm-Triangle Choke Submission in de eerste ronde. Pessoa vocht echter twee maanden later alweer een partij. Ditmaal werd wel gewonnen, in Singapore werd Jeff Hughes via Unanimous Decision verslagen. Pessoa zou vervolgens in Maart 2020 zijn opwachting maken tegen de Engelsman Tom Aspinall tijdens UFC Londen. Echter trok de Braziliaan zich om onbekende redenen terug. Pessoa werd vervolgens gematcht tegen Alexander Romanov. Echter ging deze partij niet door in verband met COVID-19.

Embed from Getty Images

Justin Tafa (MMA 4-1/UFC 1-1) is de oudere broer van GLORY Kickbokser Junior Tafa. Tafa maakte pas zijn debuut in het MMA in 2017. Na een amateurpartij stapte hij al over naar de professionals. Tafa won zijn MMA debuut via KO in de tweede ronde en mocht bij de XFC organisatie meteen voor de titel vechten. Tafa pakte in Juli 2018 de titel door Jeremy Joiner via TKO binnen 30 seconden te verslaan. Vervolgens verdedigde hij zijn titel eenmaal in Mei 2019 tegen David Taumoepeau. Ditmaal won Tafa in de tweede ronde via KO en maakte hij de overstap naar de UFC. In Oktober 2019 nam Tafa het op tegen Yorgan De Castro tijdens UFC 243 in Melbourne. Voor Tafa een partij om snel te vergeten. Hij verloor via KO in de eerste ronde. Echter wist Tafa zich in zijn tweede partij voor de UFC te revancheren. In de eerste ronde werd tijdens UFC Houston gewonnen van Juan Adams. Tafa besliste de partij via TKO.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »