breaking news

BREAKING: Nikolas Motta maakt UFC debuut tegen Damir Hadzovic op 8 mei

March 4th, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: Nikolas Motta maakt UFC debuut tegen Damir Hadzovic op 8 mei
UFC
0

De Braziliaan Nikolas Motta maakt op 8 mei zijn UFC debuut. De kersverse DWCS contract winnaar gaat het opnemen tegen Damir Hadzovic in de Lightweight divisie. Meerdere bronnen bevestigen dit aan MMA DNA. Het evenement zal plaatsvinden op een nog later bekend te maken locatie.

Nikolas Motta (MMA 12-3/UFC 0-0) is een Braziliaanse MMA vechter die in 2012 zijn professionele debuut maakte. Motta maakte naam bij Shooto Brasil en zou met een 6-1 record in 2015 deelnemen aan de Braziliaanse versie van The Ultimate Fighter. Motta verloor van latere winnaar Glaico Franca in de voorrondes. Motta vocht vervolgens nog driemaal bij de Shooto Brasil organisatie. Vervolgens kwam hij een jaar niet in actie en verhuisde hij naar de Verenigde Staten. Na bij de 864 FC organisatie een partij gewonnen te hebben en eveneens een partij verloren te hebben tekende Motta bij de CFFC organisatie. Na een overwinning op voormalig Interim kampioen Cesar Balmaceda mocht Motta voor de vacante titel vechten tegen Juan Gonzalez. Motta pakte de titel via Unanimous Decision. In 2020 kreeg Motta vervolgens op short notice de kans om een UFC contract te verdienen tijdens het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. In een zeer spectaculair gevecht versloeg Motta zijn tegenstander Joe Lowry via Unanimous Decision. Motta zou vervolgens zijn UFC contract krijgen.

Embed from Getty Images

Damir Hadzovic (MMA 13-6/UFC 3-4) kwam in 2016 de organisatie binnen. De Bosniër die bij Rumble Sports in Denemarken traint debuteerde tegen de sterke Rus Mairbek Taisumov. Taisumov had weinig problemen met Hadzovic en besliste het gevecht via KO in de eerste ronde. Hadzovic werd vervolgens tweemaal aan Yusuke Kasuya gekoppeld, maar beide keren ging het gevecht om uiteenlopende redenen niet door. Hierdoor moest Hadzovic nog steeds op zijn eerste overwinning binnen de UFC wachten. Echter kwam deze in Mei 2017 tegen Marcin Held. Hadzovic werd de eerste twee rondes gedomineerd door de Pool op de grond. Echter wist Hadzovic vroeg in de derde ronde een takedown van Held perfect te timen door hem op te vangen met een knie. Held ging zwaar KO en Hadzovic pakte ook nog eens de Performance of the Night bonus. Hadzovic kon zijn overwinning echter geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Belem in Februari 2018 kwam de Bosniër via Unanimous Decision te kort tegen Alan Patrick. De Bosniër revancheerde zich vervolgens in Juli 2018 door in het hol van de leeuw de Duitser Nick Hein via Split Decision te verslaan. Hadzovic wist vervolgens voor het eerst in zijn UFC carrière een winstreak van twee gevechten te pakken. Tijdens UFC Praag in Februari 2019 werd Marco Polo Reyes verslagen via TKO in de tweede ronde. Helaas voor Hadzovic kon hij tijdens UFC Stockholm die goede prestatie geen vervolg geven. Via Unanimous Decision werd verloren van Christos Giagos. Hadzovic vocht vervolgens in Maart 2020 tegen Renato Moicano. Hadzovic verloor vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »