breaking news

BREAKING: Nederlandse tak GLORY Kickboxing failliet verklaard

August 18th, 2020 | by Stefan Van Erp
BREAKING: Nederlandse tak GLORY Kickboxing failliet verklaard
GLORY
0

R.E.S. Events, De Nederlandse tak die onder de holding van GLORY Kickboxing International hangt is failliet verklaard. Het bedrijf dat de evenementen in Nederland en de rest van Europa organiseerde kon niet langer aan haar betalingsverplichtingen voldoen. Derhalve hebben schuldeisers een faillissement aangevraagd die vandaag door de rechter is uitgesproken.

GLORY Kickboxing verkeerde al een tijd in zwaar weer. De grootste kickboksorganisatie van de wereld is hard getroffen door het corona virus. Geldschieters hebben hun investeringen teruggetrokken en middels een constructie op enigszins slinkse wijze een herstart gemaakt.

GLORY werd op 1 juli onder curatele gesteld. Op dat moment bepaalt een curator hoe de schuldenlast opgelost kan worden. Deze curator besloot dat het bedrijf op 16 juli verkocht mocht worden aan het in mei opgerichte GSUKCO. Dit bedrijf staat fictief onder leiding van Erica Rhima. Mevrouw Rhima is ook medewerker van het bedrijf Nectar Nominees Limited. Deze organisatie staat onder leiding van Scott Rudman. Dezelfde Scott Rudman was ook sinds 2011 vice-voorzitter van GLORY.

Het lijkt er op dat Rudman op handige wijze de macht heeft gepakt bij GLORY en schuldeisers over de hele wereld het nakijken heeft gegeven. Want hoewel GLORY pretendeert dat het met iedere schuldeiser een regeling heeft getroffen heeft MMA DNA met diverse schuldeisers contact gehad die nul op rekest hebben gekregen van GLORY.

Nu R.E.S. Events failliet is verklaard wordt er door de rechtbank een curator aangewezen. Deze gaat kijken naar eventuele gelden op de rekening, inboedel en andere waardevolle spullen. Wanneer blijkt dat er goederen aanwezig zijn, zullen deze middels een veiling worden verkocht. Een curator gaat ook controleren of het faillissement te voorkomen is geweest. Gezien R.E.S. Events onder de holding van GLORY Sports International hangt zou het kunnen zijn dat de curator daar op de deur gaat kloppen om te kijken of er geld aanwezig is om de schuldeisers te betalen.

Of de curator überhaupt nog geld vindt is de vraag. Wanneer er niets meer in de B.V. zit en de curator geen duidelijke overtredingen kan vinden zullen de schuldeisers achter het net vissen.

Onder deze schuldeisers zitten voor zover bij MMA DNA bekend geen vechters. Alle vechters zijn betaald tot en met het laatste evenement in Utrecht. Saillant detail is dat sommige externe schuldeisers (ingehuurde partijen) nog steeds wachten op het geld van GLORY Collision 2, dat gehouden werd op 21 december 2019 in het GelreDome in Arnhem. Op dit evenement is veel geld verdiend. Echter besloten diverse investeerders om een deel van hun geld terug te halen na dit evenement. Hierdoor was de bankrekening van GLORY nagenoeg leeg. Met een schuld in Nederland van meer dan 2,5 miljoen en de corona crisis was het een kwestie van tijd dat GLORY de Nederlandse tak zal laten vallen.

Voor de medewerkers van R.E.S. Events komt zo ook een eind aan een onzekere tijd. MMA DNA heeft uit betrouwbare bronnen vernomen dat zij per 1 juli geen toegang meer hadden tot hun systemen en er niemand vanuit GLORY voor commentaar bereikbaar was. De enige die nog toegang had tot zijn account was van de afdeling marketing. Deze heer regelde de sponsors voor GLORY en heeft zelf ontslag genomen.

GLORY is niet bereikbaar voor commentaar. Wel heeft de organisatie bekend gemaakt dat zij op 2 en 3 oktober in Katwijk twee evenementen gaan organiseren.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »