breaking news

BREAKING: Nate Diaz vs. Dustin Poirier voor UFC 230

August 3rd, 2018 | by Redactie
BREAKING: Nate Diaz vs. Dustin Poirier voor UFC 230
UFC
0

Terwijl de vechtsportwereld zoekt naar bevestigingen van het gevecht tussen Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor, komt er ineens een zeer interessante match-up boven water. Nate Diaz maakt op 3 november zijn terugkeer tijdens UFC 230 in de Madison Square Garden van New York City. Nate is ingeroosterd om te vechten tegen de sterke Dustin Poirier.

Powered by Aiki Budo.

Nathan Donald Diaz is net als zijn broer Nick al jaren een van de meest bekende gezichten in de MMA wereld. Diaz kwam via TUF 5 de UFC binnen. Diaz versloeg de Armeen Manny Gamburyan tijdens de TUF Finale na een blessure. Diaz wist vervolgens een winstreak van vijf gevechten neer te zetten waaronder een Triangle Choke Submission overwinning tegen Kurt Pellegrino. De Submission staat ook bekend als ”The Double Bird Triangle”. Vervolgens zat Diaz in een mindere periode en verloor hij drie van zijn daaropvolgende vier partijen. Diaz maakte de overstap van de Lightweight naar de Welterweight divisie. Diaz pakte overwinningen tegen Rory Markham en Marcus Davis, maar kwam ernstig te kort tegen Dong Hyun Kim en Rory MacDonald. Beide mannen domineerden Diaz en wonnen via Unanimous Decision.

Diaz keerde terug naar Lightweight, en na een winstreak van drie partijen tegen onder meer Jim Miller en Donald Cerrone kreeg Diaz in 2012 de kans de titel te pakken tegen Benson Henderson. Henderson was echter sterker en won na vijf rondes via Unanimous Decision. Nadat vervolgens ook van Josh Thomson werd verloren leek een nieuw titelgevecht verder weg dan ooit. Diaz kwam echter sterk terug en won van Gray Maynard. Vervolgens werd weer via een dominante Unanimous Decision verloren van Rafael Dos Anjos. In December 2015 pakte Diaz een zeer knappe overwinning tegen Michael Johnson. Diaz daagde na het gevecht Conor McGregor uit. Diaz kreeg door de blessure van Jose Aldo zijn gewenste matchup. Diaz deed wat tot nog toe niemand lukte in de UFC, Conor McGregor het zwijgen opleggen. Diaz versloeg de Ier via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. McGregor eiste een rematch, en de UFC zwichtte. De rematch die plaatsvond in Augustus 2016 werd gewonnen via een controversiële Majority Decision door Conor McGregor.

Dustin Glenn Poirier kwam in 2011 door de fusie van de WEC met de UFC de organisatie binnen. De man uit Lafayette, Louisiana maakte meteen indruk in de Octagon. Zo werd er viermaal achter elkaar gewonnen van onder meer Pablo Garza, Josh Grispi en Max Holloway. Wel dient gezegd te worden dat dit het debuut was van Holloway in de UFC. De winstreak leverde Poirier een #1 contenderfight op met de Zuid-Koreaan Chan Sung Jung. In een gevecht dat door meerdere media outlets werd verkozen tot gevecht van het jaar verloor Poirier via zijn eigen specialiteit de D’Arce Choke Submission in de vierde ronde. Een half jaar later wist Poirier met diezelfde Submission TUF 12 winnaar Jonathan Brookins te verslaan. Vervolgens ging een Unanimous Decision verloren tegen Cub Swanson, maar werd wel gewonnen van Erik Koch, Diego Brandão en Akira Corassani.

De UFC koppelde Poirier vervolgens aan de Ier Conor McGregor. In een van de slechtste gevechten van Poirier versloeg McGregor de man uit Lafayette betrekkelijk eenvoudig in de eerste ronde via TKO. Poirier liet weten dat de weight-cut naar Featherweight te zwaar was en ging omhoog in gewicht naar Lightweight. Daar zagen we de oude Poirier weer terug. In 2015 werden Carlos Diego Ferreira (KO) en Yancy Medeiros (TKO) beiden in de eerste ronde verslagen. In 2016 leek met een Unanimous Decision win op Joseph Duffy en een KO overwinning op Bobby Green de Top 5 steeds dichter in de buurt te komen. Echter werd dit wreed verstoord door Michael Johnson. Johnson wist Poirier in het Main Event van UFC Fight Night 94 in Hidalgo in de eerste ronde KO te slaan. Poirier’s 4-fight winstreak in de UFC werd dus voor de tweede keer in zijn carrière gekraakt.

Begin 2017 vocht Poirier in een Fight of the Night performance tegen Jim Miller. Via Majority Decision wist Poirier het gevecht naar zich toe te trekken. Vervolgens vocht Poirier tijdens UFC 211 tegen voormalig UFC Lightweight Kampioen Eddie Alvarez. Poirier wist Alvarez in de eerste ronde meerdere keren aan het wankelen te krijgen, maar kon het gevecht niet beëindigen. Alvarez deed dit in de tweede ronde wel, maar had daar illegale technieken voor nodig. Hierdoor werd het gevecht door scheidsrechter Herb Dean gestopt. De uitkomst was een No Contest. Poirier kreeg vervolgens de kans om het tijdens UFC Norfolk in November 2017 op te nemen tegen voormalig Lightweight Kampioen Anthony Pettis. In een fantastisch gevecht was het uiteindelijk Poirier die via TKO (Rib Blessure) wist te winnen. Een anti-climax, maar wel een fantastisch gevecht dat beloond werd met de Fight of the Night bonus.

Poirier vocht vervolgens tijdens het Main Event van UFC Glendale in April 2018 tegen Justin Gaethje. Poirier won het spektakelstuk via TKO in de vierde ronde, en kreeg daarvoor de Fight of the Night bonus. Vervolgens nam Poirier het tijdens het Main Event van UFC Calgary in Juli 2018 op tegen Eddie Alvarez. De lang verwachte rematch wist Poirier in zijn voordeel te beslechten via TKO in de tweede ronde.

Beide heren zullen naast Tyron Woodley en Darren Till aanwezig zijn bij de persconferentie:

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Tweet 20

Comments are closed.