breaking news

BREAKING: Nassourdine Imavov vs. Phil Hawes toegevoegd aan UFC FN 184 in Abu Dhabi

December 24th, 2020 | by Marcel Dorff
BREAKING: Nassourdine Imavov vs. Phil Hawes toegevoegd aan UFC FN 184 in Abu Dhabi
UFC
0

De UFC heeft een zeer interessante Middleweight partij toegevoegd aan het Fight Night evenement dat op 16 januari aanstaande in Abu Dhabi zal plaatsvinden. Nassourdine Imavov keert na een succesvol debuut eerder dit jaar terug in de Octagon. Hij treft Phil Hawes die eveneens een succesvol debuut maakte dit jaar in de UFC. Beide vechters treffen elkaar op Yas Island te Abu Dhabi, VAE.

Nassourdine Imavov (MMA 8-2/UFC 1-0) is een Franse Dagestani die zijn professionele carrière begon in 2016. Imavov verloor zijn MMA debuut, maar wist vervolgens zes van in totaal zeven partijen te winnen. Dit leverde hem in 2019 een titleshot op bij de TFL organisatie tegen Mateusz Gluch. Imavov won de partij via een Kimura Submission. Vervolgens tekende Imavov bij het gloednieuwe ARES FC. Tijdens zijn eerste en enige partij voor de organisatie won hij in de eerste ronde via TKO tegen UFC veteraan Jonathan Meunier. Nadat vervolgens een partij tegen Chris Curtis gecanceld werd wegens COVID-19 zou Imavov tijdens het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series vechten tegen Gregory Rodrigues. Echter kreeg Imavov geen werkvisum en kon hij niet vechten. Imavov tekende in September 2020 alsnog een UFC contract. Imavov debuteerde in Oktober 2020 voor de UFC tegen Jordan Williams. In een sterk gevecht wist Imavov te winnen via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Phil Hawes (MMA 9-2/UFC 1-0) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière startte in 2014. Hawes werd in zijn beginperiode veel vergeleken met trainingspartner Jon Jones waardoor er vaak erg hoge verwachtingen waren. Met een 3-0 record deed Hawes mee aan The Ultimate Fighter 23. Hawes verloor in het eliminatie gevecht om het huis in te komen van latere winnaar Andrew Sanchez. Na vervolgens een van zijn twee partijen bij de WSOF organisatie gewonnen te hebben kreeg Hawes de kans om tijdens het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series een UFC contract te verdienen. Echter verloor Hawes via TKO in de tweede ronde van Julian Marquez. Hawes vocht vervolgens een losse partij voor Bellator MMA en twee partijen voor Brave CF. Alle drie de gevechten werden gewonnen. Hawes kreeg vervolgens een derde kans van de UFC tijdens het vierde seizoen van de DWCS. Tegenstander was de Rus Khadzhimurat Bestaev. Hawes won het gevecht via TKO in de eerste ronde en kreeg eindelijk zijn UFC contract. Hawes debuteerde in Oktober 2020 voor de UFC. Via KO in de eerste ronde versloeg hij Jacob Malkoun. Hawes kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »