breaking news

BREAKING: MMA debuut Murthel Groenhart tegen Ullubiy Ataev op 10 oktober tijdens LFL 3

September 2nd, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: MMA debuut Murthel Groenhart tegen Ullubiy Ataev op 10 oktober tijdens LFL 3
Levels Fight League
0

Voormalig GLORY Kickboxing en K-1 Max kampioen Murthel Groenhart gaat zijn MMA debuut maken. De Amsterdammer liet tijdens interviews al vaker doorschemeren graag in het MMA te willen uitkomen. Dit zal gaan gebeuren op 10 oktober tijdens het Co-Main Event van LFL 3 in Amsterdam. Groenhart treft die dag de ongeslagen Kazak Ullubiy Ataev in de Welterweight divisie. Dit weten bronnen aan MMA DNA te melden.

Groenhart verdiende zijn sporen in het kickboksen. De flamboyante vechter wist zich tijdens zijn carrière op te werken tot zowel publiekstrekker als publiekslieveling. Groenhart pakte op zijn 26ste de K-1 Max titel door op een avond te winnen van Yasuhiro Kido, Mike Zambidis en Artur Kyshenko. Een ongekende prestatie, ook nog een doordat alle partijen voortijdig werden beslist. In zijn GLORY Kickboxing tijd wist Groenhart tweemaal de Welterweight titel te winnen en eenmaal de interim titel. Onder meer toppartijen tegen Nieky Holzken, Cedric Doumbe en Harut Grigorian werden gevochten voor de titels.

Nu treft de Nederlander een ongeslagen Kazak. Ullubiy Ataev begon zijn MMA carrière in 2020. Wat opvalt is dat de Kazak zijn drie partijen in het MMA allemaal in de Light-Heavyweight divisie vocht. Voor de partij tegen Groenhart zal hij omlaag moeten naar de Welterweight divisie. Ataev wist zijn drie partijen allemaal voortijdig te finishen. Twee Submission en een KO.

Eerder maakte de organisatie ook al het Main Event bekend. De Nederlander Melvin van Suijdam neemt het op in de Welterweight divisie tegen Artur Szczepaniak.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »