breaking news

BREAKING: Miles Johns vs. John Castaneda toegevoegd aan UFC evenement op 5 februari

October 8th, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: Miles Johns vs. John Castaneda toegevoegd aan UFC evenement op 5 februari
UFC
0

Miles Johns zal op 5 februari terugkeren in de Octagon. De voormalig LFA kampioen gaat het die dag opnemen tegen voormalig Combate Americas kampioen John Castaneda in de Bantamweight divisie. Dit weten bronnen aan MMA DNA te melden. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie. Johns won zijn laatste twee partijen en kreeg voor beide de Performance of the Night bonus. Castaneda won ook zijn meest recente partij.

Miles Johns (MMA 12-1/UFC 3-1) maakte na een korte amateur carrière in 2014 de overstap naar de professionals. Johns die traint bij Fortis MMA wordt gezien als een van de grootste talenten in het Amerikaanse regionale circuit. Johns won zijn eerste drie gevechten waarna hij in 2016 werd gecontracteerd door Legacy FC. Johns won ook zijn debuutpartij daar en zou na de fusie van Legacy FC en RFA in LFA mee over gaan. Johns imponeerde in de LFA organisatie met overwinningen tegen Levi Mowles, Caio Machado en Eric Ellington. Dit leverde hem in November 2018 een titelgevecht op tegen Adrian Yanez voor de vacante LFA Bantamweight titel. Johns vocht sterk en won het gevecht via Split Decision. In Maart 2019 zou hij zijn titel verdedigen tegen Vince Cachero, maar moest geblesseerd afhaken. Johns kreeg vervolgens de kans om tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series een UFC contract te verdienen. Johns werd gematcht tegen Richie Santiago. Johns domineerde het gevecht en won via Unanimous Decision. Dana White was lyrisch over de prestatie van Johns en gaf hem een UFC contract. In September 2019 maakte Johns zijn UFC debuut tegen Cole Smith tijdens UFC Vancouver. In een zeer taai gevecht wist Johns uiteindelijk via Split Decision in de thuisstad van Smith de overwinning mee terug naar Texas te nemen. Helaas voor Johns wist hij in zijn tweede partij zijn ongeslagen record niet te behouden. Via KO in de tweede ronde werd verloren van Mario Bautista. Johns wist echter in zijn daarop volgende partij orde op zaken te stellen. Via KO in de derde ronde versloeg hij Kevin Natividad. Het leverde de Fortis MMA vechter de Performance of the Night bonus op. Johns zou in Augustus 2021 wederom de Performance of the Night bonus pakken. Ditmaal werd via KO in de derde ronde gewonnen van Anderson Dos Santos.

Embed from Getty Images

John Castaneda (MMA 18-5/UFC 1-1) is een Amerikaanse vechter van Mexicaanse afkomst die in 2012 zijn professionele carrière startte. Castaneda gooide hoge ogen in het regionale circuit en wist een record van 7-2 op te bouwen. Dit trok de aandacht van de Combate Americas organisatie. Castaneda tekende daar een meervoudig contract en na vier achtereenvolgende overwinningen voor de inaugurele Bantamweight titel tegen Gustavo Lopez. “Sexi Mexi” won het gevecht via TKO in de vierde ronde en was de nieuwe kampioen. Nadat vervolgens ook UFC veteraan Chris Beal werd verslagen werd Castaneda uitgenodigd voor het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was de Hawaiiaan Cheyden Leialoha. Castaneda won via Unanimous Decision, maar kreeg geen contract bij de UFC. Castaneda die inmiddels zijn titel had vrijgegeven ging voor een tweede run bij de Combate Americas organisatie. Hij deed mee aan het Copa Combate toernooi. Drie gevechten op een avond. Uiteindelijk verloor Castaneda de finale van Levy Marroquin. Nadat vervolgens ook van Jose Alday werd verloren leek een titelgevecht voorlopig uit zicht. Echter wist Castaneda zich in 2019 te herpakken met een knappe overwinning op Marcelo Rojo. Casteneda won via Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde. Castaneda wist bijna drie jaar na zijn DWCS gevecht alsnog een contract bij de UFC te pakken. Tijdens zijn debuut in Juli 2020 verloor Castaneda via Unanimous Decision tegen Nathaniel Wood. Echter zou hij in Februari 2021 wel zijn eerste overwinning pakken. Via KO in de eerste ronde werd Eddie Wineland verslagen. Castaneda werd vervolgens in Juli 2021 gekoppeld aan Ronny Lawrence, maar moest zich om onbekende redenen terug trekken.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »