breaking news

BREAKING: Mike Breeden vervangt Leonardo Santos tegen Alexander Hernandez op 2 oktober

September 24th, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: Mike Breeden vervangt Leonardo Santos tegen Alexander Hernandez op 2 oktober
UFC
0

Mike Breeden heeft een contract bij de UFC getekend. De GLORY MMA & Fitness vechter gaat het tijdens zijn debuut opnemen tegen Alexander Hernandez. Dit weten bronnen te melden aan MMA DNA. Hernandez zat zonder tegenstander nadat Leonardo Santos verstek moest laten gaan. Breeden en Hernandez treffen elkaar in de Lightweight divisie op 2 oktober in het UFC APEX te Las Vegas, Nevada.

Alexander Hernandez (MMA 12-4/UFC 4-3) startte zijn Pro-MMA carrière in 2012. In zijn eerste drie jaar als professional wist Hernandez een respectabel record neer te zetten van zes overwinningen en slechts een verliespartij. Hierdoor trok hij de aandacht van de RFA organisatie. Hernandez debuteerde voor de RFA tegen Chris Pecero. Via Rear Naked Choke Submission vroeg in de eerste ronde won Hernandez zijn promotioneel debuut. De RFA fuseerde vervolgens met de Legacy Fights promotie in de gloednieuwe LFA organisatie. Hernandez kwam eenmaal voor LFA uit. In November 2017 versloeg hij Derrick Adkins via TKO in de derde ronde. Hernandez zou voor Fury FC een titelgevecht hebben, maar pakte zijn kans op short notice in de UFC. Tijdens UFC 222 in Maart 2018 debuteerde Hernandez tegen Beneil Dariush. Hernandez verbaasde vriend en vijand door Dariush via KO na iets meer dan een halve minuut te finishen. Een zeer sterk debuut met ook nog eens de Performance of the Night bonus tot gevolg. De godde lijn van het debuut werd ook in Juli 2018 in Calgary voortgezet. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Olivier Aubin-Mercier. Hernandez zou het vervolgens op short notice opnemen tegen Francisco Trinaldo tijdens UFC 233 in Anaheim. Echter werd hij ten faveure van een gevecht met Donald Cerrone overgeplaatst naar UFC Brooklyn een week eerder. Hernandez had het erg moeilijk tegen de ervaren Cerrone en verloor in de tweede ronde via TKO. De UFC beloonde beide vechters met de Fight of the Night bonus. Hernandez keerde vervolgens terug in Juli 2019 tijdens UFC San Antonio. Hernandez won via een zeer controversiële Unanimous Decision voor eigen publiek van Francisco Trinaldo. Hernandez zou vervolgens in April 2020 terugkeren in de Octagon tijdens UFC 249 tegen Islam Makhachev. Echter moest Makhachev in verband met COVID-19 afzeggen. Hierdoor werd Omar Morales de nieuwe tegenstander. Echter werd het evenement alsnog gecanceld in verband met COVID-19. Een maand later zou Hernandez wel vechten. Echter ditmaal tegen Drew Dober. Hernandez verloor het gevecht in de tweede ronde via TKO. Uiteindelijk wist hij zich in Oktober 2020 te revancheren met een TKO in de eerste ronde tegen Chris Gruetzemacher. Het leverde Hernandez eveneens de Performance of the Night bonus op. Helaas voor Hernandez kon hij die overwinning in Februari 2021 geen goed vervolg geven. Via Unanimous Decision werd verloren van Thiago Moises. Hernandez zou vervolgens in Oktober 2021 vechten tegen de Braziliaan Leonardo Santos. Echter trok Santos zich om privé redenen terug en werd Mike Breeden de nieuwe tegenstander.

Embed from Getty Images

Mike Breeden (MMA 10-3/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die in 2012 zijn amateur carrière startte. Na vijf jaar bij de amateurs maakte hij in 2017 de overstap naar de professionals. Breeden vocht tijdens zijn pro debuut een gevecht voor Bellator MMA. Breeden won de partij echter had hij maar een contract voor een partij en baande hij zichzelf een weg in het regionale Amerikaanse MMA circuit. Met een 4-0 record werd hij in 2018 getekend door de LFA organisatie. Na een Split Decision verlies in zijn debuut tegen Lucas Clay wist Breeden wel te imponeren tegen Craig Eckelberg. Breeden won de partij via KO in de eerste ronde. Na vervolgens twee losse partijen te hebben gevochten voor twee andere organisaties keerde Breeden terug bij de LFA. Daar imponeerde hij wederom met KO overwinningen tegen Chel-Erwin Davis en Brandon Jenkins. Mede hierdoor mocht Breeden tijdens het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series proberen een UFC contract af te dwingen. Helaas voor Breeden verloor hij via Unanimous Decision van Anthony Romero. Breeden tekende vervolgens bij de Fighting Alliance Championship en won daar zijn twee partijen. In September 2021 tekende Breeden alsnog bij de UFC.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »