breaking news

BREAKING: Miguel Baeza vs. Takashi Sato toegevoegd aan UFC evenement op 28 november

November 7th, 2020 | by Marcel Dorff
BREAKING: Miguel Baeza vs. Takashi Sato toegevoegd aan UFC evenement op 28 november
UFC
0

De ongeslagen Miguel Baeza keert op 28 november terug in de Octagon. Bronnen weten ons te melden dat de MMA Masters vechter het zal gaan opnemen tegen de Japanner Takashi Sato in de Welterweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas, Nevada.

Miguel Baeza (MMA 9-0/UFC 2-0) begon zijn Pro-MMA carrière in 2015 nadat hij zijn amateur carrière ongeslagen had afgesloten. Baeza won zijn Pro debuut via TKO in de eerste ronde van John McDonald en tekende vervolgens een contract bij Titan FC. Ook daar wist Baeza zijn gevecht te winnen via TKO in de eerste ronde. Echter bleef het bij dit ene gevecht voor de organisatie. Baeza tekende vervolgens een contract bij de Fight Time organisatie waar hij alle drie zijn partijen wist te winnen. Nadat hij ook in December 2018 bij de XFN organisatie zijn gevecht won kreeg hij de kans om tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series een UFC contract te verdienen. Baeza zou vechten tegen Ramiz Brahimaj echter zou Brahimaj zich moeten afmelden in verband met een blessure. Baeza nam het op tegen Victor Reyna en overtuigde Dana White door via een dominante Unanimous Decision te winnen. Hierdoor kreeg Baeza een UFC contract. Baeza debuteerde vervolgens tijdens UFC Tampa in Oktober 2019 tegen Hector Aldana. Baeza had weinig moeite met de Mexicaan en won in de tweede ronde via TKO. Baeza zou het vervolgens opnemen tegen Matt Brown tijdens UFC Columbus in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. De partij werd opnieuw ingepland in Mei 2020. Na een moeilijk begin wist Baeza de partij in de tweede ronde binnen 18 seconden te beslissen via KO. Baeza kreeg de Performance of the Night bonus voor deze prestatie. Baeza zou het vervolgens in September 2020 gaan opnemen tegen Mickey Gall. Echter moest Gall zich terugtrekken met een blessure en werd promotionele nieuwkomer Jeremiah Wells de tegenstander. Maar ook deze partij zou niet doorgaan.

Embed from Getty Images

Takashi Sato (MMA 16-3/UFC 2-1) is een Japanse vechter die sinds 2013 vecht in het Pro-MMA circuit. Sato vocht zijn gevechten allemaal in Azië en vooral bij de gerenommeerde Pancrase organisatie. In zijn eerste twee jaar als prof wist Sato een record op te bouwen van tien overwinningen en een verliespartij. Onder meer UFC veteraan Joe Proctor en Yusaku Tsukumo werden verslagen. Na vervolgens anderhalf jaar niet gevochten te hebben keerde Sato in April 2017 terug bij Pancrase. Daar wist hij een winstreak neer te zetten van vier partijen met allemaal finishes in de eerste ronde. Sato kreeg vervolgens van Pancrase de kans om voor de titel te vechten tegen UFC veteraan Glaico Franca. Franca bleek te sterk via Submission in de vierde ronde. Tijdens zijn laatste gevecht voordat Sato bij de UFC tekende versloeg hij Matt Vaile via TKO in de tweede ronde. Sato debuteerde in de UFC in April 2019. Tijdens UFC Fort Lauderdale versloeg hij Ben Saunders via KO in de tweede ronde. Sato kon echter zijn UFC debuut geen goed vervolg geven. Tijdens UFC 242 in Abu Dhabi verloor Sato in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission van Belal Muhammad. Sato zou vervolgens in Februari 2020 tegen Maki Pitolo vechten. Echter werd Pitolo een dag voor het gevecht niet fit genoeg bevonden en werd de partij gecanceld. Sato werd vervolgens in Juni 2020 gekoppeld aan UFC debutant Ramiz Brahimaj. Echter werd Brahimaj van het gevecht gehaald nadat een van zijn teamleden positief testte voor COVID-19. Hierdoor werd Jason Witt de nieuwe tegenstander. Sato kende weinig moeite met Witt en won in de eerste ronde via TKO. De Japanner werd vervolgens in Augustus 2020 gematcht tegen Daniel Rodriguez. Echter na een moeilijke weight-cut kreeg Sato geen toestemming van de doktoren om te vechten.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »